Soili Karme ja Saana Koivisto.
Saana Koivisto näyttelee Soilia tv-sarjassa.

Jarno Saarisesta ja ratamoottoripyöräilyn kultaisista vuosista kertovan draamasarjan kuvaukset alkavat heinäkuussa Imatralla

Kuusiosainen kansainvälinen urheiludraamasarja on Suomen kaikkien aikojen lahjakkaimman kuljettajan Jarno Saarisen elämäntarinaan perustuva seikkailu 60- ja 70-luvun ratamoottoripyöräilyn maailmassa.

Sarjassa Jarno Saarinen tekee omalla osaamisellaan ja rakkaansa Soilin korvaamattomalla tuella mahdottomasta mahdollista ja nousee amatöörinä lajin huipulle. Imatralla Jarno voittaa maailmanmestaruuden, mutta lopulta menestyksen hintana on se kaikkein arvokkain - oma henki. Imatralle tulee satakunta kuvauksen työntekijää.

Ride out -sarjan rooleissa nähdään niin kotimaisia tuttuja kuin kansainvälisiä tähtiä

Jarno Saarista näyttelee Tom Rejström ja hänen rakastaan Soilia Saana Koivisto, Tepi Länsivuorea Wilhelm Enckell. Sarjan ohjaaja on ruotsalainen Simon Kauser ja sen on käsikirjoittanut Sami Keski-Vähälä.

Jarno Saarisen rakkaan Soilin parhaimpiin muistoihin on jäänyt Jarnon maailmanmestaruuden varmistuminen Imatralla 50 vuotta sitten. 

- Kisatilanteen jännityksen lisäksi tunnelman Imatralla teki erityiseksi 50 000 katsojaa, jollaista  ei oltu nähty missään muissa suomalaisissa tapahtumissa. Eikä missään päin muualla maailmassa ole ollut niin hienoa kisatoimistoa kuin Imatran Valtionhotelli, Soili Karme kuvailee.

Ride out on kansainvälinen tuotanto, jota kuvataan Suomen lisäksi muualla Euroopassa. Esimerkiksi Kroatiassa ja Italiassa rakennetaan sitä aikaa vastaavia kuvauspaikkoja. Imatralla kuvauksissa vietetään kolmasosa, ja kuvataan vuoden 1968- ja 1972-kisat.

Yhdeksän miljoonan euron budjetilla tehtävä sarja on Suomen mittakaavassa sarja YLEn suurimpia tuotantoja. Sarjan kotimaiset yhteistyökumppanit ovat Yleisradio Oy sekä Fireframe Oy, ja sen yhtenä rahoittajana toimii Business Finland. Sarjan tuottaa Funfar Oy.

Avustajia haetaan parhaillaan Imatralla tehtäviin kuvauksiin

- Imatralla käynnistyviin kuvauksiin tulee satakunta työntekijää ja lisäksi tarvitaan paljon avustajia. Nyt jos koskaan on mahdollisuus päästä katsomaan sarjan tekoa ja palata sitä kautta 70-luvun tunnelmaan, apulaistuottaja Ville Myllyrinne kertoo.

Sarjan kuvauksiin haetaan avustajia erityisesti Imatralaisia ja lähiseudulla asuvia ihmisiä, 1970-luvun lookkiin taipuvia eli ilman isoja tatuointeja, lävistyksiä tai värikkäitä hiuksia. Haku on käynnissä Helsinki Castingin kautta.

Hae mukaan avustajaksi osoitteessa: https://faces.helsinkicasting.com/rekisteroidy/?fbclid=IwAR0rrLDFtfwnJMp...

Sarja julkaistaan YLE Draamalla vuoden 2023 ja 2024 vaihteessa. Sarjan työnimenä on tässä vaiheessa vielä Ride out.

Lisätietoja:

Timo Vierimaa / tuottaja, Funfar / +358 40 707 9619 / tinke@funfar.fi

Jarmo Lampela / draamapäällikkö, YLE / +358 50 545 2027 / jarmo.lampela@yle.fi