Kuva
Kalastajat nostavat haavilla ison kalan veneeseen.
Kalastusta Saimaalla

Matkailun juhlaa 250 vuotta -juhlavuoden ensimmäinen tapahtuma on ensi lauantaina 11.6. Imatran matkustajasatamassa

Tiedote
7.6.2022 19:13
Karjalaista gastronomiaa ja kalastuksen historiaa -tapahtumassa haetaan vaikutteita 1950- ja 1960-luvun Suomi-filmien tunnelmasta haitarimusiikkeineen. Pääosassa ovat Suur-Saimaan Wanhat Laivat sekä Karjalan Keittiömestareiden ja Ravintola Nuotan yrittäjien kanssa yhteistyössä valmistettu juhlavuoden teemaillallinen.

- Saimaan alueelta tulevat Wanhat Laivat ovat tapahtumassa yleisölle avoimia, joten niihin pääsee tutustumaan. Ja Karjalan Keittiömestarit tuovat ruoan tekemisen lähelle, kun he valmistavat Nuotassa tarjoiltavan matkailun juhlavuoden teemaillallisen työnäytöksenä yleisölle, tapahtuman vastaava tuottaja Juha-Pekka Natunen kertoo.

- Tapahtuma on myös oiva tilaisuus tutustua kaikkiin sataman, rannan ja Lammassaaren alueen muihin palveluihinkin, Natunen jatkaa ja toivottaa yleisön lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan.

Matkailu 250 vuotta -juhlavuoden päätapahtuma on 23.7.

Parhaillaan on käynnissä juhlavuoden päätapahtumaan liittyvä Leipäkilpailuun ilmoittautuminen. Kilpailun voittajille jaetaan kaksi rahapalkintoa, joista toisen äänestää yleisö ja toisen valitsee tuomaristo. Palkintojen summat ovat 300 euroa per sarja. Yleisölle avoin päätapahtuma on Inkerinaukiolla. Päivän aikana järjestetään myös seminaari ja Ilta huipentuu Valtionhotellilla pidettävään gaalaillalliseen 

Leipäkilpailu järjestetään yhteistyössä virolaisten kanssa.

- Joukkueita osallistuu leipäkilpailuun Suomesta ja Virosta, joten se on molempien maiden leivän tekemisen Master Class -näytös, Natunen kertoo.

Syksyllä on luvassa vielä kolmas juhlavuoden tapahtuma Vuoksen varrelle. Sen tarkka päivämäärä ja ohjelma tiedotetaan kaupungin verkkosivulla lähiaikoina.

Tapahtumat tehdään osana Etelä-Karjalan liiton MOKRA-rahoitteista “Matkailun juhlaa 250-vuotta” hanketta. Imatran kaupunki yhteistyössä Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ja Kulttuuritila Nuijamiehen kanssa toteuttavat kolme historiallista tapahtumaa vuoden 2022 aikana. Hanke tukee taloudellisesti tapahtumien toteutumista.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Soile Lehtinen soile.lehtinenatekvas.fi (soile[dot]lehtinen[at]ekvas[dot]fi) p. 040 732 5778

vastaava tuottaja Juha-Pekka Natunen jpatnuijamies.fi (jp[at]nuijamies[dot]fi) p. 050 377 3022

La 11.6.2022 Teemaillallinen Nuotan makuja Saimaalta ja lähimetsistä -menu

Alkupalana ”Jahtiporukan tervehdys" eli prässättyä hirveä ja kasvissuikaleita hirviliemessä, ohravatruska

Pääruoka "Saimaan saalista" + viini

  • Kuhaa, tillivoipotut ja korvasienimuhennos + viini

Jälkiruoka "Kotipihalta ja lähikalliolta"

  • Raparperi-mansikkahyve, ketunleipä-(metsä)mansikkakoriste + viini

 "Iltatulilta": Kahvit tai tee  & konvehti

Ennakkovaraukset lauantaiaamuun 11.6. mennessä Ravintola Nuotan verkkosivuilta

Teemaillallisen varaus