Kuva
Kaksi aikuista ja lasta käsikädessä vanhalla rautatiesillalla vierekkäin iloisina.
Perhe

Kysely imatralaisille lapsiperheille

25.5.2022 18:41
Tämä perheille suunnattu kysely kuuluu osana Imatralla parhaillaan käynnissä olevaa lasten ja nuorten nykytilanteen kartoitusta UNICEFin Lapsiystävällinen -kunta mallin mukaisesti. Malli perustuu YK:n Lapsen oikeuksien sopimukseen.

- Toivomme mahdollisimman monen imatralaisen vanhemman ja huoltajan vastaavan kyselyyn, jotta saadaan myös heidän mielipiteet kartoitettua lasten ja nuorten nykytilanteesta kaupungissa. Vääriä vastauksia ei ole ja kyselyyn vastataan nimettömänä, kertoo koordinaattori Kirsi Mäyrä.

Lapsille suunnattuja kyselyitä on käynnissä myös varhaiskasvatuksessa ja peruskoulussa ja ne toteutetaan hoito- ja koulupäivien aikana vielä ennen koulujen päättymistä.

Kun tilanne on kartoitettu, määritellään ensi syksynä kaupungille tavoitteet, joilla tähdätään erityisesti heikommassa asemassa olevien lasten ja nuorten oikeuksien toteutumiseen. Kartoituksen tuloksista tiedotamme ensi syksynä lisää kaupungin kanavissa.

Imatran kaupunki on mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa

Malli auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa.

Mikäli Imatra saavuttaa asetetut tavoitteet, sille myönnetään lapsiystävällisen kunnan status. Yleensä tunnustus voidaan myöntää aikaisintaan noin kaksi vuotta sen jälkeen, kun kunta on hyväksytty mukaan malliin. UNICEF tukee tavoitteiden saavuttamista ja valvoo tavoitteiden toteutumista

Lapsiperheiden vanhempia ja huoltajia pyydetään vastaamaan kyselyyn alla olevasta linkistä: 

Kysely lapsiperheille

Kiitos jo etukäteen osallistumisesta!

Lisätietoja:

Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Kirsi Mäyrä, kirsi.mayraatimatra.fi, p. 020 617 2248 (tavoitettavissa ma 30.5. alkaen)

Mitkä ovat Lapsiystävällinen kunta -mallin tavoitteet?

  • jokainen lapsi tuntee olevansa arvokas
  • jokainen lapsi saa elää turvassa
  • jokainen lapsi saa harrastaa
  • jokaisella lapsella on kavereita ja turvallinen aikuinen
  • jokainen lapsi saa äänensä kuuluviin
  • jokainen lapsi huomioidaan päätöksenteossa

Lue lisää kaupungin verkkosivuilta Lapsiystävällinen kunta -mallista:

Imatra mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa