Kuva
Kuusimetsä.
Metsä.

Koululaiset istuttavat Pumppukujan varrelle pienen ilmastometsän

Tiedote
16.5.2022 16:09
Metsän tarkoitus on tarjota käytännön oppia metsän kasvatukseen ja muistuttaa metsien merkityksestä ilmastotyössä. Istutus toteutetaan yhteistyössä Stora Enson kanssa.

Imatran koulujen joustavan perusopetuksen (jopo) oppilaat istuttavat keskiviikkona 18.5. metsää Linnankoskelle. Metsän istutus tehdään yhteistyössä Stora Enson kanssa.

Oppilaiden istuttamista puista muodostuu pienimuotoinen ilmastometsä. Metsän tarkoitus on opettaa käytännönläheisesti metsän istuttamiseen ja hoitoon liittyviä asioita sekä muistuttaa metsien tärkeästä roolista ilmastonlämpenemisen hillitsemisessä.

—Tämä on vuosien mittainen projekti. Oppilaat voivat seurata metsän kasvua ja opetella hoitamaan sitä. Samalla he oppivat käytännönläheisesti, kuinka ilmastonmuutokseen voi vaikuttaa itse ihan pienillä teoilla, opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio kertoo.

Ilmastometsän synnyttäminen on osa Imatran junioriyliopisto Universoman toimintaa.

450 kuusen ja koivun taimea

Puuntaimet istutetaan noin 0,2 hehtaarin kokoiselle kaupungin omistamalle alueelle Pietarintien ja Pumppukujan risteyksen lähettyville.

—Olemme varanneet istutukseen 270 kuusen taimea ja 180 rauduskoivun taimea, markkinointipäällikkö Juha Hanni Stora Ensolta kertoo.

Puulajit on valittu niin, että ne tukevat alueen puuston monimuotoisuutta.

Oppilaat tutustuvat metsän istutukseen ennakkoon katsomalla lyhyen opastusvideon. Lisäksi se saavat perehdytyksen istuttamiseen ja metsän hoitoon paikan päällä

—Tämä on tärkeää ja käytännönläheistä työtä. Haluamme tuoda nuorille tietoa mahdollisimman konkreettisella tavalla ja samalla muistuttaa, että metsäteollisuudessakin tarvitaan tekijöitä myös tulevaisuudessa, Hanni kertoo.

Ilmastometsän idean on alun perin keksinyt Imatranajo-organisaatio.

Lisätietoja:

Opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio, Imatran kaupunki, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi), 020 617 3404
Markkinointipäällikkö Juha Hanni, Stora Enso, juha.hanniatstoraenso.fi (juha[dot]hanni[at]storaenso[dot]fi), 040 520 1590

Muokattu 20.5. klo 16.34: Lisätty tieto siitä, että ilmastometsän idea on syntynyt Imatranajon organisaatiossa.