Kuva
Oppilaat esittelevät tiedeprojektia tuomareille.
Eero Kallasmaa (oik.) ja Kuura Pakarinen esittelevät projektiaan LUT-yliopiston tuomareille.

Vuoksenniskan koululle voitto ja toinen sija LUMA StarT-festareilla

29.4.2022 14:32
Vuoksenniskalaisten projektityö on valittu myös kymmenen parhaan projektityön joukkoon kansallisessa StarT-kilpailussa. Voittajaa voi äänestää toukokuussa.

Vuoksenniskan koulun 8.-luokkalaisten tiimi sijoittui ensimmäiseksi LUMA-keskus Saimaan järjestämille StarT-festareilla.

Ykköspalkinnon voittanut projekti käsitteli tulevaisuuden elinympäristöjä. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Eero Kallasmaa, Sonja Nevalainen ja Kuura Pakarinen.

Projektissaan oppilaat visioivat tulevaisuuden elinympäristöä kestävän kehityksen eri osa-alueiden kannalta.

—Vision pohjalta he suunnittelivat keinoja sopeutua ilmastonmuutokseen ja selviytyä tulevasta merenpinnan noususta, lehtori Päivi Hirvonen kertoo. Hän on ohjannut oppilaiden projektitöiden tekemistä.

Vuoksenniskalaiset saivat festareilla myös kakkossijan. Jätteisiin perehtyneessä ryhmässä työskentelivät  Aino-Elisa Siponen, Milla Savolainen, Anastasiia Nedilenko ja Aasa Kautonen.

Voittajat ja palkintojen saajat valitsi LUT-yliopiston asiantuntijoiden muodostama tuomaristo.

Vuoksenniskalaisten projekti Suomen kymmenen parhaan joukossa

Vuoksenniskan koulun oppilaiden työ on valittu kymmenen parhaan projektityön joukkoon vuoden 2022 kansallisessa StarT-kilpailussa.

Vuoksenniskalaisten työ on nimeltään Roskat roskikseen, ei luontoon!

Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Äänestää voi toukokuun aikana StarT-kilpailun verkkosivuilla, ja sivustolla voi jo nyt tutustua kilpailuteoksiin.

Tulos ja voittaja julkistetaan kesäkuussa StarT Gaalassa.

Tämäkin on osa Universomaa

StarT on kansainvälinen ja yhteisöllinen toimintamalli, jossa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiöpohjaisia projekteja sekä jakamalla oppimisen iloa ja opetuskäytänteitä erilaisissa tapahtumissa. 

StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia projekteja sekä jakamalla oppimisen iloa ja hyviä opetuskäytänteitä.

Imatralla StarT on osa Imatra Junior University Universoman toimintaa.

 

Lisätietoja:

Lehtori Päivi Hirvonen, paivi.hirvonenatimatra.fi, 020 617 6716

StarT