Lehden silmu
Korona-aikaa on eletty kaksi vuotta.

Maskisuositus ei ole enää voimassa

Imatran kaupunki kiittää sitkeydestä, sisukkuudesta ja kestämisestä.

Etelä-Karjalan maakunnallinen tilannekuvaryhmä on kumonnut maskisuosituksen tiistaina 26.4. Tämä linjaus tuli voimaan välittömästi.

THL on valtakunnallisesti päätynyt samaan jo aiemmin. Myös Imatran kaupunki luopuu suosituksesta eikä esimerkiksi kouluissa tai muissa kaupungin palveluissa tarvitse enää käyttää maskia.

Riskiryhmiin kuuluvien kannattaa tilannekuvaryhmän mukaan edelleen käyttää maskia sisätiloissa. Myös kaikissa Eksoten sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä on voimassa yhä maskikäytäntö potilaiden ja asiakkaiden suojelemiseksi.

Jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Lue maakunnallinen tiedote tästä.

Etätyö- ja etäkokoussuositus on voimassa toukokuun puoliväliin asti

Kiitos

Epidemia on kääntynyt laskuun maakunnassa, vaikka sairaalahoidossa on koronapotilaita tälläkin hetkellä useita.

─ Toivotaan, että laskusuhdanne jatkuu. Tietysti on järkevää, että edelleen huolehdimme esimerkiksi käsihygieniasta emmekä ota turhaan riskejä, pitkää kaupungin koronayhteyshenkilönä toiminut Arja Kujala toteaa.

Imatran kaupunki kiittää henkilöstöään lämpimästi siitä sisukkuudesta ja ammattimaisesta asenteesta, jota on epidemian aikana tarvittu suositusten ja rajoitusten toteuttamisessa.

Sama kiitos kuuluu myös perheille, yrittäjille ja ylipäätään imatralaisille, jotka ovat jaksaneet poikkeavia aikoja ja palvelurajoituksia.

 

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020617 2227, arja.kujala@imatra.fi