Kuva
Matias Hilden
Matias Hilden

Kaupunginhallitus esittää Matias Hildenin nimeämistä kaupungin johtoon

Tiedote
11.4.2022 21:15
Uuden esityksen mukaan vt. kaupunginjohtajasta tulee suoraan kaupunginjohtaja, kun oikeus on käsitellyt aiemmat valitukset.

Strategia- ja hallintojohtaja Matias Hildeniä esitetään Imatran vt. kaupunginjohtajaksi. Sen lisäksi kaupunginhallitus esittää, että viran lainvoimaisuuden vahvistamisen jälkeen Hilden siirtyy suoraan vakituiseksi kaupunginjohtajaksi.

Kaupunginhallitus teki maanantaina yksimielisen esityksen 25.4. kokoontuvalle valtuustolle. Tätä ennen asiaa olivat valmistelleet hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistot sekä kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajat.

─ Yhteinen näkemys meillä päättäjillä on viimeisen viikon aikana käynyt hyvin selväksi. Takana on vaikeita aikoja ja on hyvä päästä eteenpäin tekemään töitä Imatran hyväksi yksissä tuumin. Hilden on hyväksi havaittu ja pätevä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelainen sanoo.

Laki kunnallisesta viranhaltijasta sallii tällaisen suoran valintamenettelyn, kun pätevä henkilö on jo kaupungin palveluksessa toisessa virassa.

Käytäntö ei ole kovin tavanomainen, mutta vastaavalla tavalla on Imatralla valittu esimerkiksi kaupunginjohtaja Kai Roslakka ja apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino vuonna 2018.

Hilden on antanut suostumuksensa kaupunginjohtajan virkaan.

Voimaan välittömästi huhtikuun lopulla

Hildenin vt. kaupunginjohtajan virka tulee voimaan välittömästi 25. päivänä huhtikuuta, jos valtuusto antaa esitykselle siunauksensa.

Hildenin kanssa aloitetaan johtajasopimusneuvottelut lähiaikoina. Hänen nykyiset tehtävät ja vastuut sisältyvät toistaiseksi hänen uuteen virkaansa. Kaupungin johtamisrakennetta tarkastellaan kevään aikana.

Odotetaan lainvoimaisuutta

Imatran kaupunginjohtajuuteen liittyviä ratkaisuja käsitellään parhaillaan oikeudessa. Vuosi sitten tehdystä virkavalinnasta on jätetty korkeimpaan hallinto-oikeuteen hakemus valitusluvasta.

Maaliskuussa 2022 tehty valtuuston päätös irtisanoa edellinen viranhaltija ei niin ikään ole vielä lainvoimainen, koska sen valitusaika on kesken.

Kaupunginjohtajan vakituista virkaa ei voida täyttää ennen kuin kaikki valitusasiat ovat ratkenneet.

 

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelainen  p. 040 593 0552, ilkka.nokelainenatimatra.fi (ilkka[dot]nokelainen[at]imatra[dot]fi)

Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Mikko Airas, p. 045 6353811, mikko.airasatimatra.fi (mikko[dot]airas[at]imatra[dot]fi)

Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Timo Härkönen, timo.harkonenatimatra.fi (timo[dot]harkonen[at]imatra[dot]fi)