Kuva
Nepparin aukio, jonka ympärillä liikekiinteistöjä.
Nepparin eli Imatrankosken vanhan torin näihin kahteen kiinteistöihin sovitellaan kaupungintalon toimintoja.

Kaupungintalon toimintoja suunnitellaan muutettavaksi Koskentorille ja Koskenlinkkiin

Tiedote
30.3.2022 12:54
Muuttoa valmistelee ohjausryhmä.

Imatran kaupungintalon toimintojen muuttoa valmistelee ohjausryhmä. Se tekee muuttosuunnitelman kaupunginhallitukselle huhtikuun loppuun mennessä.

Ryhmä linjasi tiistaina (29.3.), että muuttosuunnittelua jatketaan kolmen Imatrankosken keskustan kiinteistön osalta.

Kaupunginhallitukselle tullaan näillä näkymin esittämään, että kaupungintalon toiminnot siirretään Kauppakeskus Koskentorin toimistotiloihin (Nepparin rakennus B), vaateliike Cubukselta vapautuneisiin tiloihin (Nepparin rakennus C) ja Koskenlinkki-kiinteistöön.

Kaupungin toiminnot ovat siirtymässä lähinnä Nepparin eli Imatrankosken entisen torin ympärillä oleviin liikekiinteistöihin. Konserniyhtiöiden eli Imatran Seudun Kehitysyhtiön, Imatra Base Campin ja Mitran hallinnoimien yhtiöiden toiminta siirtyy puolestaan Koskenlinkkiin Heikinkadun ja Tainionkoskentien kulmaukseen.

─ Imatrankoski on luonteva suunta muuttokuormille, sillä noin reilun sadan työntekijän siirtyminen keskustaan on kaupungin ytimen elinvoimaa lisäävä teko, ohjausryhmän puheenjohtaja Ilkka Nokelainen toteaa

Aikataulu tarkentuu keväällä

Aikataulua ei ole muutolle vielä tarkasti lyöty lukkoon, mutta alustavasti muutto ajoittuu viimeistään kesään 2023. Konserniyhtiöiden osalta muutto tapahtunee jo tätä aiemmin.

─ Aikataulut tarkentuvat, kun ohjausryhmän esitys valmistuu ja kaupunginhallitus tekee niiden pohjalta linjaukset, Nokelainen sanoo.

Kaupungintalon työntekijöitä tullaan osallistamaan tilojen ja toimintojen suunnittelussa. Valmistelussa tulee esimerkiksi ottaa huomioon korona-aikana yleistynyt etätyö.

Muuttoa valmistelevaan uuteen ohjausryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat, kaupunginjohtajan johtoryhmä, hallintopäällikkö, tieto- ja digipalvelupäällikkö, tilahallintapäällikkö, henkilöstön edustaja sekä kaupungintalon tiloissa toimivien tytäryhtiöiden edustajat. 

Kaupungintalon toiminnot tullaan siirtämään muualle, koska kaupungintaloon on perusteilla uusi valtakunnallinen luonto- ja eräkulttuurimuseo.

 

Lisätietoja:

Ohjausryhmän ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelainen, p. 040 5930552, ilkka.nokelainenatimatra.fi (ilkka[dot]nokelainen[at]imatra[dot]fi)
Tilahallintapäällikkö Petri Nuutinen, p. 020 617 1200, petri.nuutinenatimatra.fi (petri[dot]nuutinen[at]imatra[dot]fi)