Kuva
laskin, käsi ja lasku, piirróskuva
Imatran kaupunki avasi laskutustietonsa julkiseksi.

Imatran kaupunki julkisti ostolaskunsa vuosilta 2019-2021

Tiedote
30.3.2022 12:15
Tarkoitus kertoa avoimesti, mihin kaupunki käyttää rahansa.

Imatran kaupungin ostolaskutiedot on julkistettu kolmelta edelliseltä vuodelta valtakunnallisessa Avoin data –palvelussa, jonne avautuu linkki Imatran kaupungin verkkosivuilta.

Aineisto sisältää Imatran kaupungin palvelujen, aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden ja muiden kulujen ostot.

─ Ostolaskujen julkistaminen alkoi viime vuosikymmenen puolivälissä maamme suurimmista kaupungeista. Tarkoituksena on vahvistaa kaupungin toiminnan avoimuutta, strategia- ja hallintojohtaja Matias Hilden perustelee tietojen julkaisua.

Ostolaskutiedoista on toki poistettu tietosuojalain nojalla sellaiset laskurivit, joissa toimittajatieto on esimerkiksi henkilön nimi.

Aineisto sisältää huomattavan määrän dataa kaupungin ostoista. Avoin data paljastaa mitä on ostettu ja mille kaupungin kustannuspaikalle.

─ Nyt julkaistut tiedot ovat ensimmäisiä Imatran kaupungin aineistoja Avoin data -palvelussa, mutta eivät viimeisiä, tieto- ja digipalvelupäällikkö Petri Kejonen toteaa.

 

Linkki kaupungin talouden tunnuslukuihin

 

Lisätietoja:

Strategia- ja hallintojohtaja Matias Hilden, p. 020 617 2200, matias.hildenatimatra.fi (matias[dot]hilden[at]imatra[dot]fi)

Tieto- ja digipalvelupäällikkö Petri Kejonen, p. 020 617 2234, petri.kejonenatimatra.fi (petri[dot]kejonen[at]imatra[dot]fi)

Konsernitalouspäällikkö Marko Pollari, p. 020 617 2268, marko pollariatimatra.fi (pollari[at]imatra[dot]fi)