Kuva
Etäluettava vesimittari ja työkaluja.
Arkistokuva: etäluettava vesimittari

Imatran Vesi muistuttaa: etäluettavan mittarin vaihtaminen on nopea työ

Tiedote
29.3.2022 12:08
Imatran Veden asiakkaiden vesimittareita vaihdetaan parhaillaan etäluettaviin mittareihin. Mittarin vaihtoja suorittaa Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelu Oy Karhumäen, Suon ja Sienimäen alueilla.

Asiakkaat ovat saaneet vaihdosta kirjeen, jossa heitä on ohjeistettu ottamaan yhteyttä ja sopimaan ajankohta mittarin vaihdolle. Mikäli mittarinvaihto kiinteistölle ei ole mahdollista, pyydetään ottamaan yhteyttä Imatran Veteen.

Mittareita ei ole päästy vaihtamaan suunnitellusti, sillä moni asiakas ei pyynnöistä huolimatta ole ottanut yhteyttä sopiakseen vaihtoajankohtaa.

Vaihdosta ei synny kuluja asiakkaalle

Mittarin vaihtaminen on maksutonta. Aikaa vaihtamiseen kuluu noin 15 minuuttia.

Mäkelä korostaa, että mittarin vaihdosta ei aiheudu kuluja tai mitään vaivaa asiakkaalle. Päinvastoin, se helpottaa asiakkaan elämää.

—Etäluettavan mittarin lukemia ei tarvitse erikseen ilmoittaa vesilaitokselle, vaan saamme ajantasaisen tiedon automaattisesti, verkostomestari Kari Mäkelä kertoo.

Lisäksi mittarista näkee tiedon mahdollisesta vesijohtovuodosta.

—Etäluettava mittari ei myöskään kuluta sähköä tai häiritse ihmisten elämää millään muullakaan tavalla, Mäkelä painottaa.

Asiakkaan on mahdollistettava mittarin vaihto

Imatran Vesi on lähettänyt kirjeen niille kiinteistöille, jota vaihto tällä hetkellä koskee.

Niille, joiden kanssa vaihtoaikaa ei ole onnistuttu sopimaan, lähetään asiasta muistutuskirje. Kirjeessä kehotetaan ottamaan yhteyttä vaihtoajan sopimiseksi huhtikuun puoliväliin mennessä.

Veden toimitusehtojen mukaisesti asiakas on velvollinen huolehtimaan siitä, että laitos voi esteettä asentaa ja lukea mittarin, huoltaa sitä ja vaihtaa sen tarvittaessa.

Mikäli mittaria ei muistutustenkaan jälkeen päästä vaihtamaan, viimeisenä vaihtoehtona on vesien katkaisu kiinteistöstä.

Siitä koituvat kulut menevät asiakkaan maksettavaksi.

—Toivottavasti näin äärimmäisiin toimenpiteisiin ei kuitenkaan jouduta menemään, vaan vaihtoaika onnistuttaisiin sopimaan kaikille sopivalla tavalla.

Etäluettavien mittareiden asennus aloitettiin Imatralla vuonna 2016. Vuosittain mittareita vaihdetaan noin 750.

 

Lisätietoja:

Verkostomestari Kari Mäkelä, p. 020 6174383, kari.makelaatimatra.fi (kari[dot]makela[at]imatra[dot]fi)

Lisätietoa etäluettavista mittareista