Kommentoi Imatran kaupungin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman luonnosta

Tiedote
24.3.2022 12:34
Luonnosta voi kommentoida 6.4. saakka.

Imatran kaupunki päivittää lakisääteistä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaansa.

– Pyydämme asukkaiden ottavan kantaa suunnitelman luonnokseen. Kommentointia on pyritty helpottamaan jakamalla suunnitelma osiin, joihin voi halutessaan kommentoida erikseen, kertoo työllisyys- ja kehittämiskoordinaattori Sirkku Sarlomo

Kysely on auki verkkosivulla 25.3.-6.4.2022. Kyselyyn voi vastata myös kaupungin asiakaspalvelussa ja pääkirjastossa joko paperilomakkeella tai sähköisesti.

Lisätietoja: 

Kehittämis- ja työllisyyskoordinaattori Sirkku Sarlomo, sirkku.sarlomoatimatra.fi (sirkku[dot]sarlomo[at]imatra[dot]fi), p. 020 - 617 2225

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman teosta on säädetty lailla

Ihmisten yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta säädetään useissa laeissa, kuten perustuslaissa, kuntalaissa ja erityisesti yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolaissa.

Yhdenvertaisuuslain mukaan kunnan tulee edistää yhdenvertaisuuden toteutumista 

  • viranomaistoiminnassa ja palvelutoiminnassa, 
  • koulutuksen järjestäjänä opetustoiminnassa ja 
  • työnantajana rekrytointi- ja työnjohtotoiminnassa. 

Viranomaisen on kaikessa toiminnassaan edistettävä naisten ja miesten välistä tasa-arvoa tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Viranomaisen tulee luoda ja vakiinnuttaa sellaiset hallinto- ja toimintatavat, joilla varmistetaan naisten ja miesten tasaarvon edistäminen asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. Erityisesti viranomaisen tulee muuttaa niitä olosuhteita, jotka estävät tasa-arvon toteutumista.

Tosiasiallisen yhdenvertaisuuden edistämiseksi sekä kaikenlaisen syrjinnän estämiseksi kunnan on arvioitava jatkuvasti ja säännöllisesti yhdenvertaisuuden toteutumista toiminnassaan ja ryhdyttävä arvi-oinnin osoittamiin tarpeellisiin korjaaviin toimenpiteisiin.