Kuva
Näkymä moottoritielle.
VT6

Ilmassa paljon hiukkasia

Tiedote
24.3.2022 09:47
Katupölyn lisäksi pienhiukkaspitoisuudet myös koholla.

Ilmassa on viime päivinä ollut runsaasti katupölyn nostattamia hiukkasia ja etelästä tulevaa kaukokulkeumaa. Ilma näyttää myös utuiselta. 

- Eilen ylittyi WHO:n antama pienhiukkasten eli PM2.5:n vuorokausiohjearvon numeerisarvo 15 ug/m3 verkkomme kaikilla PM2.5-mittausasemilla sekä Imatralla että Lappeenrannassa.  Ylitykset olivat tämän vuoden ensimmäisiä. Ohjearvo on sallittu ylittyvän vuoden aikana 3 kertaa. Hengitettävien hiukkasten eli PM10:n pitoisuudet eivät kuitenkaan ole ylittäneet vuorokausiraja-arvoa 50 ug/m3 vielä millään mittausasemalla, kertoo ympäristönsuojelusuunnittelija Riikka Litmanen Imatran seudun ympäristötoimesta.

Tuuli on viime päivinä käynyt lounais-länsi suunnilta. Ilmanlaatu on vaihdellut mittausverkon alueella hyvästä huonoon. Huomisesta alkaen sääennusteen mukaan sää muuttuu, ja ennustetut sateet ja räntä tulevat parantamaan ilmanlaatua.

Etelä-Karjalan alueen ilmanlaadun mittauksista kertovan nettisivuston ja mobiiliapin toiminnassa on ollut palvelinongelmaa, joten tiedotus niiden kautta on nyt ollut ongelmallista.  Sivusto saadaan toivon mukaan käyttöön taas mahdollisimman pian. Tällä hetkellä ilmanlaatua voi seurata Ilmatieteenlaitoksen ylläpitämältä sivustolta Ilmanlaatu - Ilmatieteen laitos

Lisätietoja

Ympäristönsuojelusuunnittelija Riikka Litmanen p. 020 617 4301
riikka.litmanenatimatra.fi (riikka[dot]litmanen[at]imatra[dot]fi)