Kuva
Poika ja tyttö kirjoittavat ja kuuntelevat musiikkia.
Paltan kirjoituskilpailun tulokset selviävät aprillipäivänä.

Kirjoituskilpailu paljasti nuorten hädän

16.3.2022 15:48
Yläkoululaisille tarkoitettu kirjoittajayhdistys Paltan valtakunnallinen kirjoituskilpailu päättyi 31.1.2022. Kilpailun aiheena oli Lauantai 1.4.2052.

Kilpailuun saatiin osanottajia eri puolilta Suomea, kirjoittajayhdistys Paltta kiittelee tiedotteessaan. Teksteissä kuvastuu nuorten hätä ympäristönmuutoksesta ja sodan pelko. Monissa on mielikuvituksellisia teknisiä visioita esimerkiksi asumisesta ja liikkumisesta. Kirjoituksissa on kuitenkin myös kauneutta, lämpimiä ihmissuhteita ja luottamusta hyvään. 

Kilpailussa jaetaan kolme pääpalkintoa ja kolme kunniamainintaa. Tulokset julkistetaan Kouvolan pääkirjastossa aprillipäivänä 1.4.2022 kello 17.

Kilpailun voittajat on valinnut raati, johon kuuluu kolme kirjoittamisen ammattilaista: kirjailija Annamari Marttinen Lappeenrannasta, kirjailija Jukka Behm Kouvolasta ja suomen kielen opettaja Sinikka Vuento Lappeenrannasta. Heistä julkistamistilaisuudessa ovat paikalla Annamari Marttinen ja Sinikka Vuento.

Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kirjastojen kanssa.  

Suomen kulttuurirahasto ja Kordelinin säätiö ovat myöntäneet hankkeelle apurahaa, jonka turvin kilpailu voitiin järjestää.

Lisätiedot:

Paltan puheenjohtaja Kirsi Komulainen
p.  040 153 4362
kirmarkomatgmail.com

Paltan varapuheenjohtaja Sinikka Vuento
p. 040 062 3658
nuppu46atgmail.com