Kuva
Imatra kuvattuna lentokonesta
Millainen Imatran tulisi jatkossa olla?

Yleiskaavan luonnos odottaa imatralaisten kommentteja

Tiedote
2.3.2022 00:11
Yleisötilaisuus tiistaina 8.3.2022.

Imatran uusi yleiskaava 2040 ”Kokoaan suurempi Imatra” on edennyt luonnosvaiheeseen ja se on laitettu kaupungin verkkosivuille ja kaupungintalolle julkisesti nähtäville.

Luonnoksesta pyydetään nyt imatralaisten mielipiteitä.

Yleiskaava ei ole mikä tahansa suunnitelma, vaan se määrittelee maankäyttöä koko kaupungin tasolla pitkälle tulevaisuuteen.

─ Sen tehtävä on eri toimintojen, kuten asumisen, palvelujen ja työpaikkojen sekä virkistysalueiden sijoittaminen ja niiden välisten yhteyksien järjestäminen. Eli esimerkiksi sen visiointi, minne seuraavaksi sijoitetaan vaikkapa liikekiinteistöjä tai asutusta. Imatralla on viime aikoina keskusteltu paljon muun muassa rantarakentamisesta, kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma selvittää kaavan merkitystä.

Iso ja merkittävä urakka

Kyse ei ole myöskään ihan pienestä valmistelusta. Yleiskaavan valmistelu on aloitettu jo vuonna 2016, jolloin mielipiteitä ja visioita kysyttiin esimerkiksi koululaisilta.

Yleiskaavaratkaisu tuleekin muotoutumaan osallisten kanssa käytävän vuoropuhelun, taustaselvityksistä ja suunnitelmista saatavan lisätiedon, aiempien päätösten ja hyväksyttyjen osayleiskaavojen kautta.

─ Kaikki kertynyt tarkastelumateriaali koko valmistelun ajalta pitää liittää yleiskaavatarkastelun liitteiksi. Mitään materiaalia ei voi jättää pois, vaikka jokin asia olisi jo yhteisesti linjattu sellaiseksi, että se ei sovi Imatran tulevaisuuteen. Kaikki mukana oleva materiaali ei siis tarkoita, että se olisi lopullisessa yleiskaavassa, Ala-Vannesluoma kertoo.

Nyt on aika vaikuttaa

Yleiskaavan ”Kokoaan suurempi Imatra 2040” luonnos laitettiin nähtäville 25.2. ja sitä voi kommentoida 28.3. asti.

Yleiskaavaluonnoksesta pidetään yleisötilaisuus tiistaina 8.3.2022 klo 17 – 19 Imatran kaupungintalon valtuustosalissa. Yleisötilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä Microsoft Teams-ohjelmalla

Paikanpäälle valtuustosaliin otetaan enintään 50 henkilöä. Kaupungin tiloissa on vahva maskisuositus edelleen voimassa.

─ Nyt on se aika, jolloin kannattaa oikeasti olla kiinnostunut ja ottaa kantaa kaupungin kaavoitukselliseen tulevaisuuteen, Ala-Vannesluoma kannustaa.

 

Lisätietoja:

Kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma, p. 020 617 4418, paivi.ala-vannesluomaatimatra.fi (paivi[dot]ala-vannesluoma[at]imatra[dot]fi) 

Yleiskaava 2040Kaavaluonnoskartta

Miten voin antaa palautetta?

  • Yleiskaavaluonnos selvitysaineistoineen on nähtävillä Imatran kaupungintalon ala-aulassa (Virastokatu 2) sekä kaupungin internet-sivuilla (imatra.fi, hakusanana yleiskaava 2040).
  • Mahdolliset palautteet yleiskaavaluonnoksesta tulee toimittaa 28.3.2022 klo 15.00 mennessä osoitteella Imatran kaupunki, Virastokatu 2, 55100 Imatra tai sähköpostitse: kirjaamoatimatra.fi (kirjaamo[at]imatra[dot]fi)