Kuva
koronatesti
Koululaisten koronatestien osalta Imatralla odotetaan vielä valtakunnallisia ohjeita.

Kotitestien jakaminen koululaisille aloitetaan talviloman jälkeen

Tiedote
25.2.2022 10:23
Maskisuositus koskee jatkossa 6.-luokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita.

Kotona tehtäviä koronatestejä jaetaan imatralaiskouluissa maanantaista 7.3. alkaen.

Testejä jaetaan Vuoksenniskan, Mansikkalan ja Kosken koululaisille, yhteislukion opiskelijoille, Itä-Suomen koulun oppilaille sekä ammattiopisto Sampon Imatran toimipisteen opiskelijoille.

—Nyt ensimmäisessä vaiheessa Imatralle tulee 19 000 testiä, ja jokaiselle oppilaalle ja opiskelijalle jaetaan viisi pakkausta. Koulut jakavat testit oppilaille talviloman jälkeen ja samalla jaetaan THL:n ohje testien käytöstä, opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio kertoo.

THL:n ohjeistuksen mukaan koululaiset, opiskelijat ja koulujen henkilökuntaan kuuluvat voivat tehdä kotitestin silloin, jos heillä on koronavirukseen viittaavia oireita. Testaaminen kotona on vapaaehtoista.

Testi tehdään kotona pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Jos testitulos on negatiivinen mutta oireet jatkuvat, testin voi toistaa 1—2 kertaa kahden vuorokauden välein.

Jos testitulos on positiivinen, henkilöllä on koronavirus. Siinä tapauksessa sairastuneen on Eksoten ohjeistuksen mukaisesti jäätävä karanteeniin viiden vuorokauden ajaksi ja ilmoitettava tartuntariskistä kaikille tapaamilleen henkilöille.

Maanantaista 7.3. muuttuu myös koulujen maskisuositus. Jatkossa maskeja suositellaan Imatran kouluissa 6.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille.

Lisätietoja:
Opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi), 020 617 3404