Kuva
Kirjoja pöydällä, taustalla Vuoksi
Pääkirjaston Olohuone

Kirjasto tapahtumapaikkana

24.2.2022 11:07
Kirjaston tapahtumien kevätkausi alkaa.

Kauan odotetut kirjaston tapahtumat käynnistyvät viimein! Viime syksynä saimme jo jotain järjestettyä ja nyt toivomme, että kevätkausi ei keskeydy.

Kun ajatellaan kirjastoa tapahtumien järjestäjänä, ovat meidän tämän kevään tapahtumat juuri sellaisia, joita kirjastojen pitää järjestää: mikään tapahtumista ei astu muiden toimijoiden varpaille, kaikki ne liittyvät kirjallisuuteen ja osa leimallisesti imatralaisuuteen. Kirjallisuus ja paikallisuus ovat hyvät lähtökohdat kirjaston kaltaisen voittoa tavoittelemattoman organisaation tapahtumien järjestämiselle.

Kaikki kirjastossa järjestettävät tapahtumat ovat osallistujille ilmaisia. Välillä tuntuu, että se ei ole hyve. Kaikki eivät usko, että ilmaiseksi – verovaroin – voi järjestää laadukkaita tapahtumia. Kyllä voi.
Kirjasto järjestää tapahtumia itse, mutta kaikkein mieluiten annamme muiden toimijoiden ne järjestää. Kirjasto tarjoaa tapahtumille tilan, tekniikan ja markkinoinnin omissa kanavissamme. Hyvinä esimerkkeinä tällaisesta toiminnasta ovat Kriittisen korkeakoulun järjestämä filosofiakahvila Virtapiiri ja Numismaattisen kerhon järjestämät luennot. Kirjastossa järjestettävät tapahtumat ovat aina avoimia kaikille, riippumatta siitä kuka on järjestäjä.

Kirjastossa järjestettävien tapahtumien on noudatettava kirjastotyön eettisiä periaatteita. Niitä ovat muun muassa tasa-arvo, sananvapaus, kansalaisvapaudet ja huolen pitäminen heikommista. Kirjasto on tutkitun tiedon puolestapuhuja ja kannustaa hyviin käytöstapoihin, kaikki nämä tulee huomioida tapahtumia järjestettäessä. Disinformaation levittäminen ei kuulu kirjastoon.

Pääkirjastossa on keväällä viisi kirjallisuusaiheista tapahtumaa:

Tiina Lifländer kertoo kirjailijana olemisesta ja uudesta kirjastaan Hyvä yö tiistaina 8.3. klo 17:00.  
Musiikkia ja lukemista -kiertue jatkuu tiistaina 15.3. klo 17:00 ja seuraavan viikon tiistaina Rajapatsaan kirjastossa samaan kellonaikaan. 
Toisen maailmansodan aikaan sijoittuvista Peder Jang -jännäreistään tuttu A. Frost saapuu haastateltavaksi torstaina 31.3. klo 17:00. 
Torstaina 21.4. klo 15:00 Finlandia-palkinto -ehdokkaanakin ollut Ville-Juhani Sutinen kertoo aiheesta "Neuvostoliiton kirjailijakylät vapauden ja vallankäytön välineinä", tämän tapahtuman järjestää Suomi-Venäjä -seura. 
Aimo Ruusunen esittelee uutta kirjaansa Tuomitut torstaina 5.5. klo 17:00.

Kirjaston lukupiiri jatkuu myös, ainakin kevätkauden. Ensi syksyn työjärjestelyjen takia toivomme, että piirille löytyisi vetäjä asiakkaistamme. Jos jollain on tällaiseen vapaaehtoishommaan aikaa ja innostusta, allekirjoittaneeseen voi ottaa yhteyttä.

Lapsille on luvassa Teatteri Sytkyjen esittämää nukketeatteria lauantaina 12.3 sekä satuja ja askartelua vielä kahteen otteeseen.

Muutokset ovat mahdollisia, vaikka eivät toivottavia. Ajantasainen tieto kirjaston tapahtumista löytyy Imatran kaupungin tapahtumakalenterista.

Oli tapahtumia tai ei, kirjastoon pääsee aina ilmaiseksi. 

mika.kahkonenatimatra.fi
Puh: 020 617 6602