kitara
Linnalan bänditilojen vuokra-isäntänä toimii Mitra.

Linnalan vanhalle koululle bänditiloja

Alle parikymmentä ryhmää on ilmoittanut tilatarpeestaan.

Imatran kaupunki avaa useita bändikämppiä Linnalan koululle.

─ Olemme kartoittaneet sitä, kuinka paljon bändejä on vailla tiloja. Kartoittaminen alkoi viime syksynä, kun talousarviokeskustelussa kaupungin päättäjät näyttivät vihreää valoa bänditiloille.  On ollut tosi hienoa tehdä kartoitusta imatralaisen jami-isäntä Rene Reinikaisen kanssa, joka on toiminut yhdyshenkilönä bändien suuntaan, palvelujohtaja Arja Kujala sanoo.

Edellisen kerran iso bänditalo 1980-luvulla

Reinikaisen mukaan nyt on korkea aika saadaan Imatralle isompi keskittymä bändejä saman katon alle.  Siitä voi poikia uutta virtaa paikkakunnan musiikkielämään.

─ Edellinen paikka oli Rantakoulussa 1980-luvulla. Tuo tila oli nuorisotoimiston järjestämä. Esimerkiksi Sliders, johon kuuluivat muun muassa Ville Soininen ja Pete Kiisseli, treenasi siellä, Reinikainen muistelee.

─ On hienoa, että saamme nyt bänditilat yhteen. Näin näytämme esimerkkiä nuorille muusikoille, että bändejä voi edelleen perustaa, hän jatkaa.

Myös muita tiloja luvassa

Tilatarpeesta on ilmoittanut noin parikymmentä eri-ikäistä ryhmää, jotka ovat bändejä, duoja ja yksittäisiä soittajia.

Osalle näistä tarjotaan tiloja vuokralle Linnalasta. Sen lisäksi on selvityksessä lisää vaihtoehtoja, joista kaupunki tiedottaa lisää helmikuussa.

Bändit tekevät vuokrasopimukset Mitran kanssa. Vuokra on niin sanotusti kohtuullistettua, kuten Taiteiden talon vuokralaisilla Tainionkoskella.

Jokainen bändi ei saa omaa tilaa, vaan samaan tilaan otetaan 2-3 bändiä. Tämäkin laskee bändien vuokrarasitetta.

Bändien kanssa tullaan sopimaan yhteiset tilojen käyttösäännöt.

Linnalan koululla toimii tällä hetkellä muutamia yrittäjiä. Tilat on tutkittu ja tarvittavat korjaukset tehty sen jälkeen, kun koulutyö rakennuksessa päättyi.

 

 

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi

Tekninen isännöitsijä Jyri Honkasalo, Mitra, p. 05 235 2857, jyri.honkasalo@mitra.fi (vuokra-asiat)