Kuva
Vaalikopin ohje äänestäjälle.
Aluevaalien vaalipäivä on sunnuntai.

Aluevaalit käydään sunnuntaina 23. tammikuuta

Tiedote
19.1.2022 17:27
Ennakkoon äänestämässä kävi kolmannes imatralaisista äänioikeutetuista. Vaalipäivänä äänestämään pääsee oman alueen äänestyspaikassa.

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.

Tuolloin äänestämään pääsee oman äänestysalueen äänestyspaikassa.

—Imatra on jaettu viiteen äänestysalueeseen. Digi- ja väestötietokeskus on lähettänyt äänioikeutetuille tiedon äänestysalueesta ja -paikasta joulukuussa joko postitse tai sähköisesti, keskusvaalilautakunnan sihteeri Terhi Karttunen kertoo.

Äänestyspaikat avautuvat sunnuntaina kello 9 ja sulkeutuvat kello 20. Mukaan tarvitsee voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.

Äänestyspaikoilla on voimassa maskisuositus ja äänestäjiä kehotetaan huolehtimaan turvaväleistä.

Jos äänioikeutettu on sunnuntaina lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, hän voi äänestää äänestyspaikan pihalla.

—Silloin äänestäjän täytyy soittaa vaaliviranomaiselle. Puhelinnumero löytyy julisteesta kunkin äänestyspaikan ulkopuolelta, Karttunen kertoo.

Sunnuntaina valitaan hyvinvointialueen valtuusto

Sunnuntain aluevaalit ovat kaikkien aikojen ensimmäiset aluevaalit. Vaaleissa valitaan 59 aluevaltuutettua Etelä-Karjalan hyvinvointialueen valtuustoon.

Hyvinvointialue vastaa vuoden 2023 alusta lähtien Etelä-Karjalan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä. Aluevaltuusto on hyvinvointialueen ylin päättävä elin.

Valtuustossa ei ole kuntakohtaisia kiintiöitä, vaan valtuutetut edustavat koko hyvinvointialuetta. Ehdolla olevat ehdokkaat löytyvät tästä linkistä.

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina 18.1.

Imatralaisista äänioikeutetuista ennakkoon kävi äänestämässä 33,3 %, selviää oikeusministeriön ylläpitämästä tulospalvelusta.

Koko maakunnassa ennakkoon äänesti 29,3 %.

Lisätietoja:
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Terhi Karttunen, terhi.karttunenatimatra.fi (terhi[dot]karttunen[at]imatra[dot]fi),  020 617 2322