kaksi näyttelijää lavalla
Elämä ikkunan takana -musikaali saanee vihdoin ensi-iltansa.

Teatteri Imatran ensi-illassa helmikuussa 50 hengen rajoitus

Kaikki koronarajoitukset saavat todennäköisesti jatkoaikaa 20.2. asti.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä kokoontui 18.1. ja esitti Aluehallintovirastolle (AVI), että kaikki tämänhetkiset rajoitukset tulisi pitää voimassa ja 20. helmikuuta asti. AVI teki esityksen mukaisen päätöksen torstaina 20.1.

Esimerkiksi aikuisten merkittävän ja kohtalaisen riskin joukkueurheilun ja ryhmäharrastusten keskeytystä suositetaan jatkettavan 20.2. asti.

─ Tilannekuvaryhmän suositukseen perustuen Imatran kaupungin aikuisten ohjatut liikuntaryhmät ovat tauolla seuraavat viikot, palvelujohtaja Arja Kujala toteaa.

Virta-opiston aikuisten ryhmistä muut voivat aloittaa maanantaina 24.1., mutta aikuisten kuoro-, yhteislaulu- ja liikuntaryhmät eivät käynnisty.

Etelä-Karjalan alueella on jo nyt voimassa laaja etätyö- ja etäkokoussuositus helmikuun loppuun sekä vahva kasvomaskisuositus ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa.

Koronapassin käyttöä jatketaan Imatran kaupungin liikuntatiloissa.

Tapahtumissa rajoitukset ennallaan

Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osalta Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä esittää niin ikään AVI:lle nykyisten rajoitusten jatkamista 20.2. asti.

Aluehallintovirasto kieltää tälläkin hetkellä tartuntatautilain nojalla Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Sitä pienempiä tilaisuuksia saa järjestää terveysturvallisuusohjeet ottamalla huomioon.

Teatterin ensi-ilta helmikuussa

Teatteri Imatran Elämä ikkunan takana –musikaalin ensi-iltaa on siirretty useaan otteeseen. Ensimmäisen kerran siirto tapahtui koronan vuoksi vuosi sitten.

 Imatran kaupungin oma koronatiimi linjasi tiistaina, että helmikuun 5. päiväksi suunniteltu ensi-ilta pyritään toteuttamaan pienemmille yleisöryhmille kerrallaan. Maksimirajoitus niin ensi-illassa kuin seuraavissa näytöksissä on näillä näkymin 50 henkilöä. 

─ Toteutamme näytökset terveysturvallisesti. Teatterissamme on reilu 200 paikkaa, joten 50 hengen yleisölle pystymme tarjoamaan erittäin hyvin turvavälit ja näin pääsemme vihdoinkin nauttimaan teatteritaiteesta, teatterijohtaja Timo Rissanen kertoo.

Teatteri Imatra tiedottaa lippunsa varanneille käytännönjärjestelyistä lähipäivinä. Teatterin ravintolapalveluista tiedotetaan niin ikään tällä viikolla Teatteri Imatran verkkosivuilla ja Facebookissa.

 

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi.

Teatterinjohtaja Timo Rissanen 020 617 6645, timo.rissanen@imatra.fi   

 

Muokatttu 21.2.2022: lisätty tieto AVIN päätöksestä ja Virta-opiston aikuisten ryhmistä.