Kuva
Talvinen maisema.
Ilmastokumppaneiden tilaisuudessa keskustellaan vastuullisesta yrittäjyydestä.

Vastuullinen yritystoiminta -tilaisuus 27.1.

7.1.2022 14:02
Mitä on vastuullinen yrittäjyys, ja kuinka oma yritys voi toimia vastuullisesti? Esimerkiksi näihin kysymyksiin saa vastauksen Etelä-Karjalan ilmastokumppanien tilaisuudesta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.1.

Yritysten vastuullisuudesta keskustellaan paljon. Mutta mitä vihreä ja vastuullinen yritystoiminta itse asiassa tarkoittaa ja miksi yritysten näkökulmasta näistä teemoista kannattaa olla kiinnostunut? Kuinka tunnistaa, mihin oman yrityksen kannattaisi keskittyä? Minkälaista on yrityksen vastuullisuusviestintä ja mitä siinä pitää ottaa huomioon? Monet muutokset yhteiskunnassa vauhdittavat siirtymistä kohti kestäviä liiketoimintamalleja. 

Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien Etelä-Karjalan ilmastokumppanit -hanke järjestää kaikille avoimen vastuullista yritystoimintaa käsittelevän tilaisuuden 27.1.2022 kello 17.00–19.00. Tilaisuus järjestetään virtuaalisena etäyhteyden avulla ja se on maksuton.

Luvassa on kattava katsaus vastuulliseen yritystoimintaan sekä aimo annos yritysmaailman konkretiaa ja käytännön vinkkejä ympäristötyöhön eri toimialoilla. Tilaisuuden aiheena ovat yritysten vastuullisuusviestintä ja yritysten kasvihuonekaasupäästöjen laskenta, ilmastokoordinaattori Eetu Ahlberg Imatran kaupungilta kertoo.

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus saada lisätietoja Etelä-Karjalan ilmastokumppaneiden kumppanuusverkostosta, sen toiminnasta ja siitä, miten siihen voi liittyä. 

Tilaisuuden sisältö  

17.00–17.10  

Lappeenrannan ympäristöjohtaja Ilkka Räsäsen avaus 

17.10–18.10  

Yrityksen vastuullisuusviestintä 

Anu Ruusila, Cordial Communications 

18.10–18.30  

Yrityksen kasvihuonekaasupäästöjen laskenta - Heli Kumpulainen, LCA Consulting  

18.30–19.00  

Verkostoon kuuluvien yritysten oman toiminnan esittely 

  • Lehmus Roastery 

Etelä-Karjalan maakunnan tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä. Sekä Lappeenrannan että Imatran tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kunnianhimoinen tavoite ei toteudu ainoastaan kaupunkien oman toiminnan kautta, vaan ainoastaan alueen yritysten ja asukkaiden kanssa yhdessä päästövähennystavoitteisiin voidaan päästä. 

Ilmoittautuminen

Osallistumislinkin saa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.1.2022. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin ja järjestetään etäyhteyden välityksellä. 
 
Mikäli et pääse osallistumaan tilaisuuteen, peruutathan ilmoittautumisesi. 
  
Lisätietoja tilaisuuteen ilmoittautumisesta: 
Eetu Ahlberg, p. 020 617 4665, eetu.ahlbergatimatra.fi (eetu[dot]ahlberg[at]imatra[dot]fi) 

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Lappeenrannan ja Imatran kaupungit järjestävät tilaisuuden osana Etelä-Karjalan ilmastokumppanit-hanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriön kuntien ilmastoratkaisut –ohjelma.