Kuva
Kolme miestä rinnakkain kirjastossa.
Pekka Ranta, Mika Kähkönen ja Heikki Pöyhiä

Musiikkia ja lukemista -kiertueen kuulumisia

Tiedote
21.12.2021 13:58
Rokki soi ja kirjoja piisaa.

Vaikka olen kirjastonhoitajana toiveammatissani, ei sitä aina jaksa. Ei mitään työtä aina jaksa. Koronavuosien aiheuttamat ongelmat rassaavat niin henkilökuntaa kuin asiakkaitakin. Kadonneita kirjoja etsiessäni ja kaukolainasotkuja selvitellessäni mietin, tätäkö tämä on eläkkeelle asti: viisikymppinen mies ja koko elämä on yhtä kirjojen etsimistä. 

Onneksi kirjastotyö on välillä muutakin, kuten projektihommia. Tuorein ja vielä meneillään oleva projektihommani on aluehallintoviraston rahoittama Musiikkia ja lukemista -hanke. Musiikkia ja kirjavinkkausta yhdistävä kiertue on yksi parhaimmista tai jopa paras kirjastokokemukseni jo neljällä vuosikymmenellä jatkuneen kirjastourani aikana. Kierrän muusikoiden Heikki Pöyhiä ja Pekka Ranta kanssa Heili-kirjastoja ja vinkkaan yleisölle musiikkikirjoja artisteilta, joiden musiikkia Heikki ja Pekka esittävät. Esimerkkinä Rauli Badding Somerjoki.

Paitsi että me esiintyjät olemme tykänneet kiertueesta kovasti, on siitä tykännyt myös yleisö. Palaute on ollut pelkästään positiivista. Useassa palautteessa korostetaan sitä, miten hienoa on, että kaksi muusikkoa kuulostaa kuin olisi isompikin orkesteri kyseessä. Myös esiintyjien lähes sietämätön komeus tulee esiin: ”Olihan se hienoa, kun sai kuunnella ja katsella nuoria miehiä!” Joo joo, ihan kiva. Nuoria miehiähän Heikki ja Pekka ovat.

On ollut upeaa seurata, miten muusikot ovat keikka keikalta hioneet biisejä. Esimerkiksi Junnu Vainion Käyn ahon laitaa on muuttunut ensimmäisen keikan aika perinteisestä versiosta jo ambient-elementtejä sisältäväksi jatsailuksi. Pekan jykevä ja tyylikäs bassottelu pitää homman kasassa silloinkin, kun Heikin innovatiivinen kitarointi liitää todella huimiin sfääreihin. Ilta illan jälkeen jaksan hämmästellä huikeita soittotaitoja ja Heikin upeaa laulua. 

Jos Musiikkia ja lukemista -kiertue on joltain vielä näkemättä ja kuulematta, ei syytä huoleen. Kolme esiintymistä on jäljellä:

Imatran pääkirjasto 15.3. klo 17:00
Parikkalan pääkirjasto 16.3. klo 17:00
Rajapatsaan kirjasto 22.3.  klo 17:00


(Huom! Rajoitusten takia päivämäärät ovat alkuperäisestä muuttuneet.)

Tämän tiedon myötä toivotan kaikille mitä rauhallisinta ja turvallisinta joulua ja parempaa tulevaa vuotta! 

mika.kahkonenatimatra.fi (mika[dot]kahkonen[at]imatra[dot]fi)
Puh: 020 617 6602