Joulukinkku ruokapöydässä.
Jouluruokaa

Joulunaikaan ruoka on usein tärkeä osa juhlahetkiämme

Jääkaapit täyttyvät raaka-aineista ja pöydät notkuvat valmiista ruoista.

Ohessa lyhyt muistilista turvalliseen ruokaan jouluna

  • Huolehdi hyvästä hygieniasta, katkeamattomasta kylmäketjusta, ruuan oikeasta käsittelystä ja säilytyksestä
  • Aloita ruuankäsittely aina käsienpesulla
  • Hygieeniset työtavat ja puhdas keittiö ovat kaiken perusta
  • Säilytä kylmässä alle +6 asteessa
  • Kypsennä kinkku ja siipikarja vähintään +75 asteeseen
  • Syö kinkku viikon sisällä
  • Lämmitä vain sen verran kuin jaksat syödä
  • Kuumenna laatikkoruuat yli + 60 asteeseen

Lisäksi on hyvä huomioida, että riskiryhmiin kuuluville henkilöille ei tule tarjoilla sellaisia elintarvikkeita, jotka voivat aiheuttaa listeriatartunnan, esimerkiksi graavi- ja kylmäsavukalaa.

Lisätietoja näistä asioista löytyy Ruokaviraston verkkosivustolta:

Jouluvinkkejä - Ruokavirasto

Ruokaturvallista Joulua!

 

Lisätietoja:

ympäristöinsinööri Tiina Päätalo
tiina.paatalo@imatra.fi