käsien pesu hanan alla
Käsien pesu, desifiointi, turvavälit ja maskit ovat edelleen hyviä keinoja torjua koronaa.

Imatran kaupungin koronatiimi linjasi jouluajan juhlia

Joulujuhlat kouluissa ulkona tai pienemmissä ryhmissä.

Imatran koronatilanne on maakunnan heikoin. Tästä syystä kaupungin koronatiimi katsoo, että joitakin julkisia tapahtumia on ohjeistettava tarkemmin.

Syksyn ylioppilasjuhlat järjestetään perjantaina 3.12. Mansikkalan koulukeskuksessa valmistuville ja heidän läheisilleen. Kaikilla osallistujilla on vahva maskisuositus. Muut voivat seurata ylioppilasjuhlaa ja samalla lukion itsenäisyyspäivän juhlintaa suorana lähetyksenä Imatran kaupungin verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta.

Joulujuhlia suositellaan kouluissa ja varhaiskasvatuksessa järjestettävän ulkojuhlina tai pienissä ryhmissä sisätiloissa, ei koko koulun tai päiväkodin yhteisinä juhlina. Vanhemmat voivat näihin osallistua, mikäli koulut tai päiväkodit niin päättävät.

Huoltajilla on aina koulu- ja päiväkotiloissa vahva maskisuositus. Tämä koskee myös lyhyitä piipahduksia näissä tiloissa, esimerkiksi päiväkodista lasta hakiessa tulisi käyttää maskia.

─ Nyt on myös hyvä pitää siitä periaatteesta tiukasti kiinni, ettei edes lievästi flunssaoireisena mennä sen enempää päiväkotiin, kouluun kuin töihinkään, hyvinvointipäällikkö Arja Kujala toteaa.

Itsenäisyyspäivän ulkojuhla toteutuu

Nuorille oli suunniteltu Sannin konserttia 10.12. koulupäivän ajalle. Tämä joudutaan valitettavasti perumaan. Vastaava maksuton konsertti kuitenkin järjestetään illalla klo 19 Kulttuuritalo Virrassa samana päivänä. Tilaisuudessa on kaikille omat istumapaikat. Lisäksi kaikille yli 12-vuotiailla on vahva maskisuositus.

Itsenäisyyspäivän juhla Veteraanipuistossa ja iltaviiden koskinäytös 6.12. voidaan toteuttaa suunnitellusti.

Imatran kaupunki järjestää henkilöstölleen pienimuotoisen joulukonsertin. Aiemmin suunniteltu jatkotapahtuma perutaan. Pienemmissä työporukoissa pikkujouluja saa viettää, mikäli ryhmä viettää arkenakin aikaa yhdessä.

Koronapassi kannattaa nyt ladata

Imatralla on valmius koronapassien käyttöönottoon omissa tiloissaan.

─ Nyt viimeistään kannattaa kaikkien rokotettujen ladata koronapassi puhelimeen, Kujala kannustaa.

Koronapassin voit ladata Omakannasta.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan ei rajoituksia

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei tulla rajoittamaan. Kaupunki muistuttaa kuitenkin, että yleisissä urheilutiloissa on vahva maskisuositus yli 12-vuotiaille lukuun ottamatta urheilutilanteita.

─ Harjoitusvuoroilla tiloissa saa olla vain sen varannut ryhmä. Omaa vuoroa odotetaan tilan ulkopuolella, Kujala painottaa.

Etelä-Karjala on siirtynyt epidemian leviämisalueeksi. Ravintoloille on tulossa lähiaikoina rajoituksia anniskelutilojen käyttöön.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipäällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi.