Koskiuoma talvella.
Kuvaaja 
Imatran kaupunki
Talvinen koskiuoma.

Imatrankoski valaistaan torstaina oranssiksi

Tavoite kiinnittää huomio naisiin kohdistuvaan väkivaltaan. Ensi viikolla koskiuoma valaistaan itsenäisyyspäivän kunniaksi sinivalkoiseksi.

Imatrankoski valaistaan torstaina 25.11. oranssiksi. Tempaus on osa UN Womenin organisoimaa Oranssit päivät -kampanjaa, jonka tarkoitus on lopettaa naisiin kohdistuva väkivalta.

Torstaina rakennuksia valaistaan oranssiksi myös useissa muissa Suomen kaupungeissa. Imatralla kampanjan organisoivat Imatran Soroptimistit.

—Haluamme oranssiksi valaistulla koskella kiinnittää ihmisten huomion naisiin kohdistuvaan väkivaltaan. Oranssit Päivät -kampanja edistää naisiin kohdistuvan väkivallan ja häirinnän lopettamista. Joka kolmas nainen on kokenut seksuaalista tai fyysistä väkivaltaa, tähän tulee suhtautua sen ansaitsemalla vakavuudella. Oranssi väri symboloi toivoa väkivallattomasta maailmasta, kertoo soroptimistien Imatran klubin presidentti Mariella Pirkka.

Yhdistys kannustaa kaikkia osallistumaan kampanjaan pukeutumalla oranssin sävyin. Koskiuoma hehkuu oranssina lauantaihin 4.12. saakka. Koko kampanja päättyy 10.12., jolloin vietetään kansallista soroptimisti-päivää.

Torstaina 25.11. Koskenpartaalla järjestetään myös Valoa, ei väkivaltaa -tapahtuma kello 16—18.  Tapahtumalla puolustetaan naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Tapahtumaan voi tuoda kynttilän väkivaltaan menehtyneiden naisten muistoksi Koskenpartaan lavan edustalle. Tempauksen järjestää Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio.

Ensi viikolla ihaillaan sinivalkoista koskiuomaa

Imatrankoski valaistaan myös ensi viikolla. Koskiuoma valaistaan sinivalkoisin värein itsenäisyyspäivän kunniaksi 5.—6.12.

Itsenäisyyspäivänä järjestetään myös koskinäytös kello 17. Näytöksessä on käytössä sinivalkoiset valot ja musiikkina Sibeliuksen Finlandia.

 

Lisätietoja Oranssit päivät -kampanjasta:
SI Imatran presidentti Mariella Pirkka, 010 320 3992, mariella.pirkka@ollonen.fi.

Lisätietoa Valoa, ei väkivaltaa -tapahtumasta:
vakivaltaobservatorio.fi

Lisätietoja itsenäisyyspäivän juhlallisuuksista:
Imatran kaupungin verkkosivut

Tiedotetta korjattu 24.11. kello 11.30: Korjattu päivämääriä. Koski on oranssina 4.12. saakka ja sinivalkoisena 5.—6.12.

Soroptimistit

Soroptimist International (SI) on maailmanlaajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaaehtoisjärjestö, joka puolustaa ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa. Se edistää erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa ja tasa-arvoa kouluttamalla ja rohkaisemalla heitä uusiin tehtäviin.

Soroptimistit toimivat yhteistyössä paikallisten, kansallisten ja kansainvälisten yhteisöjen kanssa sekä pyrkivät vaikuttamaan päätöksentekoon yhteiskunnan eri tahoilla. Järjestö ei ota kantaa puoluepoliittisiin tai uskonnollisiin kysymyksiin. Järjestön toiminnan kantavana voimana on kansainvälinen hyvä tahto, ymmärtäminen, ystävyys ja yhteenkuuluvuus.

Soroptimist Internationalilla on neuvoa-antava asema Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) talous- ja sosiaalineuvostossa (ECOSOC). Soroptimistien edustajat osallistuvat myös Euroopan Neuvoston (Council of Europe) ja European Women´s Lobbyn (EWL) kokouksiin.

SI Imatra eli Imatran klubi on perustettu 1967 ja jäseniä on 24. Klubi kerää varoja esilaisin projektein ensisijassa imatralaisille lapsille ja nuorille sekä kansainvälisiin projekteihin kehitysmaissa.