Kuva
Napinkulman havainnekuva
Napinkulman viitteellinen havainnekuva pääovelta.

Napinkulmasta kymmenen lausuntoa ja kolme mielipidettä

Tiedote
17.11.2021 18:12
Suurimmassa osassa lausuntoja ei huomautettavaa. Huomiota kiinnitettiin esimerkiksi kokoon ja kerroskorkeuteen, laajempaan maisemalliseen arviointiin ja autopaikkoihin.  

Imatran kaupunki pyysi kymmeneltä eri taholta lausuntoa Napinkulman asemakaavamuutosehdotuksesta.

Pidennettyyn määräaikaan mennessä kaikki kymmenen antoivat kirjaliset lausuntonsa. Valtaosa lausunnon antajista ilmoitti, että muutosehdotuksessa ei ole huomautettavaa.

Etelä-Karjalan museon mukaan uudisrakentamista on määräyksissä ohjattu oikeaan suuntaan muun muassa julkisivujen värityksen, pintojen ja rakennusmassojen rytmittämisen osalta.

Museo kuitenkin huomauttaa, että keskeisellä sijainnilla aivan kansallismaiseman lähistöllä rakentamisen vahva, kulttuuriympäristön arvot syvällisemmin huomioon ottava ohjaus olisi tarpeen.

Museo kiinnittää lisäksi huomiota tontin uudisrakennusmassan sijoittumiseen tontille sekä kerroslukuun ja siihen, että ehdotettu kerroskorkeus poikkeaa selvästi ympäristöstään ja mahdollistaa ympäröivää rakennuskantaa korkeamman rakentamisen.

”Palautteen pohjalta jatketaan”

Kaakkois-Suomen ELY-keskus totesi omassa lausunnossaan, että asemakaava ja -muutos on asiantuntevasti laadittu.

ELY huomauttaa kuitenkin, että vaikutukset Helsingintien kaupunkikuvaan ja maisemaan kauempaa Imatrankoskelta, eivät toimitetusta kaava-aineistosta ole osallisten arvioitavissa.

Asemakaavamuutoksesta jätti kymmenen pyydetyn lausunnon lisäksi mielipiteensä myös kolme yksityistä tahoa. Mielipiteissä kritisoitiin muun muassa suunniteltua rakennusoikeutta liian suureksi ja autopaikkamääräyksiä löyhiksi. Mielipiteissä toivottiin myös arkkitehtikilpailua Napinkulman kiinteistön suunnitteluun.

─ Kiitos kaikille lausuntojen ja mielipiteiden antajille. Napinkulman kaavamuutoksen työstämistä ehdotusvaiheeseen jatketaan palautteen pohjalta. Tarkasta aikataulusta ei ole vielä tietoa, kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula toteaa.

 

Lisätietoja:

kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula p. 020 617 4460, sähköposti kaija.maunulaatimatra.fi (kaija[dot]maunula[at]imatra[dot]fi)