Kuva
Suomen lippu heiluu tuulessa sinistä taivasta vasten.
Itsenäisyyspäivä 6.12.

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan koko perheen ulkoilmatapahtumassa Imatralla

Tiedote
16.11.2021 15:20
Illansuussa myös koskinäytös sinivalkoisin värein ja Sibeliuksen sävelin.

Imatralla itsenäisyyspäivää vietetään tänä vuonna ulkona. Tilaisuus järjestetään Veteraanipuistossa Vuoksentien varrella.

─ Toivomme, että ulkotilaisuuteen voisivat tulla kävelylenkillä esimerkiksi perheet osallistumaan. Tilaisuuden järjestäminen ulkotiloissa on lisäksi turvallisempi vaihtoehto näin korona-aikana, Mika Albertsson juhlan järjestelytoimikunnasta toteaa.

Uutta on ulkojuhlan ohella myös se, että tapahtuman tuottajia ovat kaupungin sijaan veteraanijärjestöt.

─ Asiaa on hauduteltu jonkin aikaa. Kaupunki kustantaa juhlajärjestelyt entiseen tapaan, mutta merkittävä järjestelyvastuu on kolmannella sektorilla. Nyt on myös mahdollisuus uudistaa juhlaperinteitä. Olisi hienoa, jos nämä juhlat saisivat enemmän osallistujia esimerkiksi lapsiperheistä, kaupungin viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen sanoo.

Jatkossa juhlien tuottajavastuu siirtyy sotien 1939-45 perinneyhdistykselle, kun perinteiset veteraanijärjestöt lopettavat toimintansa ja yhdistävät voimavaransa.

Koronaohjeet otetaan huomioon

Jo tämän vuoden itsenäisyyspäivän juhlasta veteraanijärjestöt pyrkivät tekemään koko perheen tapahtuman. Tilaisuus alkaa 6.12. kello 13.

Juhlassa on seurakunnan tervehdys, Vuoksen Mieslaulajien isänmaallisia lauluja sekä Anne Sepposen ja Pasi Suikkasen esittämä Evakon laulu. Juhlapuheen pitävät yhteistuumin imatralaiset partiolaiset Saija Lampi ja Esteriina Papinniemi.

Tilaisuudessa lähetetään liikkeelle myös seppelpartiot, jotka vievät tervehdykset veteraanien muistomerkeille. Tilaisuuden päätteeksi jaetaan hernerokkaa kenttäkeittiöstä. Rokkaa on varattu 200 henkilölle.

─ Juhlavalmisteluissa on järjestetty kunniapaikat lämmitettyyn telttakatokseen veteraaneille , Albertsson lupaa.

Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni vieras saapuu itsenäisyyspäivän juhlaan jalan, sillä parkkipaikkoja on rajallinen määrä.

─ Kansallismaisemamme Imatrankoski, Vuoksi ja veteraanipuisto ovat oivia paikkoja ulkoilla juuri itsenäisyyspäivänä, Albertsson vinkkaa.

Koskinäytös illansuussa

Imatran kaupunki järjestää itsenäisyyden kunniaksi myös koskinäytöksen kello 17.

Koskinäytöksessä on käytössä sinivalkoiset valot ja musiikkina Sibeliuksen Finlandia.

Lisäksi koskiuoma on valaistuna juhlan kunniaksi 4.-6.12. sinivalkoisin värein.

Koskinäytös lähetetään myös suorana verkkolähetyksenä Imatran kaupungin Youtubessa ja Facebookissa. Lähetys aukeaa myös tälle sivulle.

Imatrankosken sillat ovat suljettuina itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 16.45 - 17.30

Imatrankoskentie välillä Napinkulman risteys – Pistetalojen liikenneympyrä on suljettu ajoneuvoliikenteeltä (pl. hälytysajoneuvot) koskinäytöksen takia 6.12. klo 16.45 – 17.30. Paikallisliikenteen bussivuoroista perutaan linja 3 klo 16.45 Imatrankoski-Jakola, klo 17.00 Jakola-Imatrankoski sekä linja 5 klo 16.55 Imatrankoski-Pistetalot, klo 17.00 Pistetalot-Imatrankoski.


Lisätietoja:

Järjestelytoimikunnan jäsen Mika Albertsson, p. 050 0723171, albemika64atgmail.com (albemika64[at]gmail[dot]com)

viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 617 2400, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi (liisa[dot]hupli-oinonen[at]imatra[dot]fi)

Itsenäisyyspäivä Imatralla  6.12.2021

Juhlajumalanpalvelus klo 10

Veteraanipuiston juhla klo 13

  • Fanfaari / Ismo Vänskä  & lipunnosto 
  • Tervetuloa / Mika Albertsson
  •  Vuoksen mieslaulajat: Finlandia
  • Juhlapuhe / partiolaiset Saija Lampi ja Esteriina Papinniemi.
  • Evakon laulu / Anne Sepponen & Pasi Suikkanen
  • Virsi 577  (3 ensimmäistä säkeistöä) / yhteislaulu
  • Kirkkoherra Mari Parkkinen lähettää kaupungin ja järjestöjen seppelpartion sotiemme muistomerkeille/ Narvan marssin pari säkeistöä Ismo Vänskän soittamana
  • Karjalaisten laulu yhteislauluna Vuoksen mieslaulajien johdolla
  • Rokkajakelu
  • Järj. Imatran veteraanijärjestöt & kaupunki

Koskinäytös klo 17

  •  Imatrankoskella,  musiikkina Sibeliuksen Finlandia
  • Järj. Imatran kaupunki