kasvomaski
Vahva maskisuositus on jälleen kouluissa kaikilla yli 12-vuotiailla.

Koronatilanne on jälleen heikentynyt Etelä-Karjalassa, erityisesti Imatralla

Vahva maskisuositus voimaan julkisissa tiloissa heti.

Koronatilanne Etelä-Karjalassa on heikentynyt. Erityisesti Imatralla tartuntoja on ilmennyt muuta maakuntaa enemmän.

─ Jotta tilanne ei taas pahene jouluun päin mentäessä, on syytä kaikkien tehostaa maskien käyttöä. Myös flunssaoireisena pitää muistaa pysyä poissa koulusta tai työpaikoilta, hyvinvointipäällikkö Arja Kujala painottaa.

Vaihtoehtona oli jo tänään se, että maakunta siirtyisi leviämisalueeksi tartuntojen kasvun vuoksi. Tästä pitäydyttiin vielä, koska maakunnassa on muun muassa maan korkein rokotekattavuus.

Imatralla ja koko maakunnassa on voimassa jälleen vahva maskisuositus yli 12-vuotiaille julkisissa tiloissa kuten esimerkiksi kirjastoissa, museoissa, urheilutalolla, jäähallilla, teatterissa ja joukkoliikenteessä. Suositus astui voimaan heti tänään. Maskisuositus ei ole voimassa kuitenkaan kouluissa. 

Maskisuositus koskee liikuntatiloissa yleisöä ja tiloihin saapuvia ja poistuvia liikkujia. Urheilusuorituksen aikana ei maskia tarvitse käyttää.

Maakunnan koronatilanneryhmä on tänään suositellut, että rokottamattomat välttäisivät osallistumista isompiin, niin sanottuihin korkean riskin sisätilojen tapahtumiin.

Ryhmä kannustaa myös työpaikoilla noudattamaan hybridimallia. Tällä tarkoitetaan sitä, että työajalla kontaktit pysyisivät vähäisempinä.

Lasten itsenäisyyspäiväjuhla siirretään

Muuttunut tilanne vaikuttaa tuleviin tapahtumiin.

Perinteisiä itsenäisyyspäivän juhlia ei voida järjestää yhteisesti kaikkien koulujen kuudesluokkalaisille kaupungintalolla, koska kaikki kyseisen luokka-asteen lapset eivät vielä ole voineet saada rokotusta ikänsä puolesta. Juhla tullaan järjestämään kevättalvella, kun tilanne sen sallii.

Muuten koulujen perinteiset juhlat, kuten joulujuhla, voidaan koulukohtaisesti toteuttaa. Sama koskee syksyn ylioppilasjuhlia. Huoltajat pääsevät koulujen juhliin mukaan, mutta heillä on vahva maskisuositus voimassa koulutiloissa.

Myös kaupungin ulkojuhlat voidaan toteuttaa. Näin ollen kaupungin suunnittelema itsenäisyyspäivän juhla järjestetään Veteraanipuistossa 6.12. Niin ikään itsenäisyyspäivän koskinäytös tullaan näillä näkymin toteuttamaan.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei rajoiteta. Nuorten ensi viikonlopun pelitapahtuma (lanit) Mansikkalan koulukeskuksessa on mahdollista toteuttaa. Myös  ensi viikonlopun perheiden Lystilauantai Kulttuuritalo Virrassa  järjestetään.

Teatterissa ja konserteissa jatketaan esityksiä. Näissä julkisissa tiloissa on voimassa vahva maskisuositus.

Tilannetta seurataan tarkasti

Koronatilannetta maakunnassa seurataan tarkasti ja uusia suosituksia linjataan tarpeen tullen.

Maakunnallinen koronaryhmä kokoontuu seuraavan kerran ensi viikon tiistaina.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipäällikkö Arja Kujala, p. 020 671 2227, arja-kujala@imatra.fi

Rokottamattomille korkean riskin tapahtumia ovat sisätiloissa järjestettävät:

  • isot yleisötapahtumat ilman yksilöityä istumapaikkaa
  • anniskeluravintolat
  • kontaktilajit (ei koske lapsia ja nuoria)
  • yhteislaulutilaisuudet