Kuva
Ilmakuva Malonsaaresta ja siltojen paikat.
Malonsaari ja ehdotetut siltojen paikat

Selvitys suosittelee ponttoonisiltoja Saimaan saariin

Tiedote
8.11.2021 17:15
Ponttoonisillat soveltuisivat konsulttiselvityksen mukaan parhaiten Malonsaareen, Mikonsaareen ja Haapasaaren virkistyskäytön tarpeisiin.

Saimaan saarten välisten siltojen selvityksessä tarkasteltiin siltojen paikkoja ja virkistystarkoitukseen sopivia siltamalleja. 

Selvityksessä päädyttiin suosittelemaan siltoja Malonsaaren pohjoiskärjestä Malonkenkä-nimisen saaren kautta Mikonsaareen. Tämä ratkaisu rauhoittaisi Mikonsaaren itärannalla sijaitsevien mökkiläisten pihapiirit. 

VSU Maisema-arkkitehdit Oy:n tekemä selvitys suosittelee Ponttoonilaitureita, koska järeämpi vaihtoehto, riippusilta, on selvästi sitä kalliimpi ja muuttaisi myös voimakkaammin maisemaa. Kapulalosseja ajatellen saarten välisten salmien yli sadan metrin mittaiset ylitykset taas ovat pitkiä ja turvattomia. 

Selvityksen perusteella ponttoonisiltojen alustavat hinnat vaihtelisivat 140 000:sta 430 000 euroon siltaa kohti.

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtasen mukaan selvitys antaa keskusteluun konkreettisia vaihtoehtoja, kun tähän saakka on puhuttu enemmän toiveiden pohjalta. 

– Hyvä, että ollaan saatu vastauksia pohdintaan siitä, millä ehdoin siltojen rakentaminen on mahdollista. On saatu jotain pohjatietoa aiheesta. Nyt voidaan miettiä, miten tästä eteenpäin, kun on jo vähän kättä pitempää, hän toteaa.

Siltaselvitys tehtiin Ukonniemen monikäyttöreitistö-hankkeessa

Selvitys esitellään Imatran kaupunkikehityslautakunnalle tiistaina 8.11.

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen p. 020 617 4322.