Kuva
Piirroskuva siltojen paikasta.
Vuokseen hahmotellut riippusiltavaihtoehdot

Imatrankosken koskiuoman ylittävän riippusillan rakennettavuusselvitys valmistui

Tiedote
8.11.2021 17:25
Silta on suunniteltu jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Visit Vuoksi -hankkeessa on selvitetty kevyen liikenteen sillan rakentamista Vuoksen yli Imatran vanhan koskiuoman alapuolelle.

Selvityksessä tarkasteltiin kolmea paikkavaihtoehtoa, joista eteläisin valittiin jatkokehittelyn kohteeksi ja sille tehtiin myös pohjatutkimukset ja kairaukset. Jatkoselvityksiin valittu siltavaihtoehto sijaitsee koskiuoman alapuolella olevan suvannon eteläreunalla.

Kahta ylempää vaihtoehtoa ei valittu, koska niistä ylempi on herkän kansallismaiseman lähellä ja alempi Vuoksen yli kulkevien sähkölinjojen suojavyöhykkeellä. Myöskään alueen maanomistajat eivät puoltaneet niitä.

– Valittu vaihtoehto on siitä hyvä, että se yhdistää Mellonmäen ja Mellonlahden alueet Ivonniemen luontoreitistöön. Virkistyskäyttö paranee ja myös matkailukäytön mahdollisuudet paranevat, kertoo hankkeen projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen.

Selvityksessä tehtiin alustava kustannusarvio paikalle soveltuvasta riippusillasta. Puulla päällystetyn sillan kustannusarvio on 1 190 000 euroa.

– Tässä on nyt annettu yleiskuva siitä, minkä tyyppinen silta voisi olla. Jatkosuunnittelussa sillan yksityiskohdat tarkentuvat ja kaupungin luottamuselimet ottavat kantaa, kuinka tätä lähdetään edistämään, Kähtävä-Marttinen selvittää.

Siltaselvitystä esitellään Imatran kaupunkikehityslautakunnalle tiistaina 8.11.

Selvitystyö on osa Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC -ohjelmasta rahoitettua Visit Vuoksi -hanketta. Tukirahan osuus on 80% hankkeen kustannuksista. 

Lisätietoja:

Kehittämiskoordinaattori Minna Kähtävä-Marttinen, p. 020 617 2256, minna.kahtava-marttinenatimatra.fi (minna[dot]kahtava-marttinen[at]imatra[dot]fi).