Kuva
Työmiehiä kypärissään.
Mitra Oy:n, Imatran Veden, Ramboll Oy:n, Operation Group Oy:n, Kymenlaakson Rakennus Oy:n, Avo-Putki Oy:, Etec Oy, PK Sähkösuunnittelu ja Asennus Oy:n sekä Projekt Mgt Oy:n edustajat työmaakierroksella keskiviikkona 27.10.2021.

Imatran jätevedenpuhdistamon uusi ympäristölupahakemus jätettiin aluehallintovirastoon

Tiedote
28.10.2021 17:47
Uudessa luvassa puhdistettuun veteen jäävän kiintoaineksen ja fosforin raja-arvot kiristyvät ja typelle asetetaan raja-arvo.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus päätti, että Imatran kaupungin on syytä hakea uutta ympäristölupaa jätevedenpuhdistamon toiminnalle, koska saneerauksen myötä sen toiminnassa tapahtuvat muutokset ovat merkittäviä. 

Voimassa oleva lupa on vuodelta 2007. Uusi 39-sivuinen hakemus liitteineen jätettiin eilen. 

Imatran Veden vesihuoltopäällikön Kari Pietarisen mukaan Imatran Vesi esittää luvassa keskeisiä veden puhdistamisprosentteja aiempaa kunnianhimoisemmiksi. 

– Fosforista tulee poistaa 95 prosenttia, kun tällä hetkellä ympäristöluvan vaatimus on 90 prosenttia. Kiintoaineessa prosenttiluvut ovat samat, eli esitämme puhdistustason kiristämistä 90 prosentista 95 prosenttiin. Typen osalta ei tällä hetkellä ole velvoitetta. Lähdemme poistamaan sitä 85 prosenttisesti, Pietarinen selvittää.

Pietarisen mukaan raja-arvot ovat Suomen mittakaavassa tyypillisiä. 

Hakemuksesta käytiin ennakkoneuvottelut aluehallintoviranomaisen kanssa, joten luvan myöntävälle viranomaiselle hakemuksen sisältö on jo etukäteen tiedossa.

Lisätietoja: 

Vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen, kari.pietarinenatimatra.fi (kari[dot]pietarinen[at]imatra[dot]fi), p.020 617 4399

Imatran Meltolan jätevedenpuhdistamo 

Puhdistamon purkuvesistönä toimii Vuoksi. Puhdistamolla käsitellään Imatran kaupungin jätevesien lisäksi Lappeenrannan kaupungin Korvenkylän, Rauhan ja Tiurun alueiden jätevedet sekä  Ruokolahden kunnan taajamien ja Rautjärven kunnan asemanseudun jätevedet.