Mustavalkoisessa piirroskuvassa hinataan autoa.
Auton hinaus.

Hylätyt autot raivataan pois katujen varsilta

Siirtokehotuksen saanut auto kannattaa siirtää itse. Kaupungin siirtämästä autosta lähtee lasku auton haltijalle.

Imatralla raivataan katujen varsille ja parkkipaikoille hylättyjä autoja.

Hylätyiltä vaikuttaviin autoihin tuodaan paperinen siirtokehotus. Lisäksi kilvellisten autojen omistajille lähetetään siirtokehotus postitse samana päivänä, kun auto on laputettu.

Sen jälkeen, kun autoon kiinnitetty paperinen siirtokehotus, auton omistajalla tai haltijalla on 7 vuorokautta aikaa siirtää autonsa pois. Jos autoa ei siirretä, kaupunki siirrättää auton varikkoalueelle.

Kaupungin siirtämistä autoista lähetetään 175 euron lasku auton omistajalle tai haltijalle.

–Siirtokehotuksen saanut auto kannattaa siirtää itse. Auton voi toimittaa romutettavaksi maksutta mihin tahansa viralliseen vastaanottopisteeseen. Lista pisteistä löytyy kaupungin sivuilta, liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola kertoo.

Kaupungin siirtämät autot voi lunastaa takaisin 30 tai 60 päivän kuluessa siirrosta. Ohjeet lunastukseen löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Hylätyistä autoista voi ilmoittaa kaupungille

Hylätyiltä vaikuttavien autojen siirtäminen pohjautuu lakiin ajoneuvojen siirtämisestä (828)2008). Kaupunki huolehtii autojen siirtämisestä yleisiltä alueilta, jotka ovat kaupungin hallitsemia.

Hylätyiltä vaikuttavista ajoneuvoista voi tehdä ilmoituksen kaupungin asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@imatra.fi, puh. 020 617 2253).

Päätöksen ajoneuvon laputtamisesta ja siirtämisestä tekee Imatran kaupunki. Laputtamisesta ja siirtämisestä vastaa Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu.

ELY-keskuksen hallinnoimien teiden varsilla olevista hylätyistä autoista voi tehdä ilmoituksen ELY-keskukselle.

Lisätietoja:
Liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola, 020 617 4424, kaisa.pohjola@imatra.fi

Ajoneuvojen siirrot ja hylätyt ajoneuvot