Kuva
Tavoitteena on luoda puistoalueelle tunnelmallinen ja kulkureitit kattava valaistus.

Valoa suunnitteilla lisää Inkerinaukiolle ja Koskipuistoon

Tiedote
29.9.2021 11:18
Jo tälle syksylle ja joululle luvassa uusia kausivaloja keskustaan.

Imatran haluaa valoa keskustaan.

Kaupunki on työstänyt konseptisuunnitelmaa Inkerinaukion ja Koskipuiston valaistuksesta yhdessä Sun Effects –yhtiön kanssa.

Valaistuskonseptin tavoitteena on luoda puistoalueelle houkutteleva, tunnelmallinen ja käyttäjäystävällinen valaistus.

Tällä hetkellä esimerkiksi Inkerinaukio on pimeän aikaan varsin heikosti valaistu.

─ Alueen valaistus on suunniteltu muurivalaisimilla aikakaudelle, kun aukiolta käytettiin myös Imatran big band festival -teltan paikkana. Nyt tätä rajoitetta ei enää ole, kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen kertoo.

Torialueella ei ole omia valaisimia ollenkaan. Lisäksi valot ovat keskustassa eri aikakausilta. Valaistuksen osittainen yhdenmukaistaminen ja päivittäminen on nyt ajankohtaista.

─ Tapahtumiin on kaivattu kohdevaloja ja näyttävyyttä haluttaisiin lisää. Myös turvallisuuden ja viihtyisyyden lisääminen on toivelistalla, Luhtanen kertoo.

Koskipuiston padon puoleiselle alakäytävälle on jo uusittu valoja viime vuonna. Myös vallipolulla on uudet valaisimet.

─ Niiden osalta mietitään vielä valojen sävyjen pehmentämistä. Koski on voimakkaasti valaistu ja sen vastapainona puistoalueiden valaistus voisi olla lempeämpää, Luhtanen kertoo.

Myös Inkerinaukion suihkuallas ja vesiportaikko ovat olleet pitkään pimeänä. Nyt viat korjataan ja valaistusta päivitetään tältäkin osin lediaikaan.

Konseptisuunnitelmaa täydennetään vielä toteutussuunnitelmalla ja teknisellä sähkösuunnittelulla. Niiden pitäisi valmistua vuoden vaihteeseen mennessä. Sen jälkeen muutostyöt kilpailutetaan. Mittava investointi tullaan kustannussyistä jakamaan vuosille 2022 ja 2023. Tarkemmin kustannukset selviävät toteutussuunnitelman valmistumisen jälkeen.

Jo joulukaudelle lisää valoja

Vaikka isompaa investointia tehtänee vasta vuoden tai kahden aikana, on lisää valoa luvassa jo piakkoin.

Imatran kaupunki ja Imitsi hankkivat yhdessä kausivaloja niin Inkeriaukiolle kuin Koskenpartaalle tänä syksynä.

Kausivalaistuksen kaupungin maksamasta osuudesta suurin osa kustannetaan Imatra-päivästä säästyneillä  varoilla. Imatra-päivä jouduttiin elokuussa perumaan koronaepidemian vuoksi.

 

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen p. 020 617 4322, erika.luhtanenatimatra.fi (erika[dot]luhtanen[at]imatra[dot]fi)