Kuva
uimahalli ja pilvinen taivas
Urheilutalo

Urheilutalon volttimonttu käyttökieltoon kosteusongelman vuoksi

Tiedote
29.9.2021 18:08
Myös toimistosiiven ulkoseinässä halkeama.

Imatran urheilutalon voimistelusalin volttimontun pohja on kastunut. Montun pehmusteet ovat märät ja niissä on nähtävissä kosteuden aiheuttamia tummentumia.

Vaurion huomasivat ensimmäisenä tilan käyttäjät.

Varotoimenpiteenä volttimonttu on asetettu käyttökieltoon, mutta voimistelusalissa toimintaa voidaan edelleen jatkaa. Volttimontun kosteusongelmaa on tänään käsitelty kaupungin sisäilmatyöryhmässä.

Volttimonttu tyhjennetään viikolla 43 ja tutkitaan vaurion syy ja laajuus. Samalla tehdään korjaussuunnitelma, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen kertoo.

Alustava arvio on, että kosteus on päässyt monttuun kiinteistön pohjarakenteiden kautta.

Imatralla suunnitellaan parhaillaan uutta urheilutaloa. Kosteusvaurion korjaukset tullaan tekemään ajatuksella, että niiden avulla monttu voidaan pitää käytössä uuden urheilutalon valmistumiseen asti.

Ulkoseinässä halkeama

Myös urheilutalon toimistosiiven ulkoseinässä on havaittu halkeama.

Se johtunee rakennuksen painumisesta tai muusta liikkeestä. Ongelma vaikuttaa yhteen varastohuoneeseen. Halkeaman kautta tilaan voi päästä epäpuhtauksia.

Seinä tullaan korjaamaan lähiaikoina korjaussuunnitelman valmistuttua.

Kyseessä on tänä keväänä korjattu tila. Aiempi korjaus tehtiin ilmanlaatuongelmien vuoksi, koska ulkoseinän eristeet olivat kastuneet ja ikkunan raoista pääsi tilaan epäpuhtauksia.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö, sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Sami Turunen, p. 020 617 4450. sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)