Kuva
Napinkulman viitteellinen havainnekuva Koskipuiston suunnalta.

Napinkulman uudet havainnekuvat valmistuivat

Tiedote
29.9.2021 16:29
Palautteen pohjalta yksi kerros ja 2300 kerrosneliöitä poistettiin, julkisivua kevennettiin ja porrastettiin. Asemakaavan muutosluonnos yleisesti nähtäville 8.10.

Tulevan Napinkulma-kiinteistön uudet havainnekuvat ovat valmistuneet. Niissä on otettu huomioon aiemmin saatu palaute ja muistutukset.

Vuonna 2018 esiteltyjä havainnekuvia moitittiin muun muassa ylimitoitetusta rakennusoikeudesta ja kerrosluvusta (6 kerrosta). Myös arkkitehtuuria moitittiin sopimattomaksi ympäristöön.

─ Uusissa havainnekuvissa kiinteistön kerroslukua on laskettu kuudesta viiteen. Myös rakennusoikeutta on laskettu 7800:sta 5500 kerrosalaneliöön, Imatran kaupungin kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula kertoo.

Lisäksi rakennusmassaa on muokattu Koskenpartaan kävelykadun puolelta siten, että ensimmäinen kerros on nyt samassa linjassa Buttenhoffin talon kanssa. Buttenhoffiin taloa ja uutta kiinteistöä yhdistää kahdeksan metriä leveä yksikerroksinen osa. Toisin sanoen kiinteistöt eivät ole kiinni toisissaan kuin alimmassa kerroksessa.

─ Koskenpartaan puolella on viides kerros sisäänvedetty. Näin ollen kävelykadun puolella kiinteistö on nelikerroksinen, Maunula kertoo

Uudisrakennuksessa saa asemakaavaluonnoksen mukaan olla uloke 2-4 kerroksissa. Ulokkeet voidaan toteuttaa esimerkiksi lasitettuina parvekkeina tai huonetiloina.

Valtionhotelli vaikuttaa värisävyyn

Julkisivut ovat havainnekuvissa vaaleat, liiketilan eli ensimmäisen kerroksen kohdalla on kivipintaa. Uusi rakennus ei saa liikaa korostua Valtionhotellin maisemassa.

─ Uuden rakennuksen tulisi eheyttää kaupunkikuvaa ja katutilaa. Julkisivut eivät kuitenkaan saa olla monotoniset vaan niitä tuleekin rytmittää Helsingintien puolella porrastuksin ja sisäänvedoin, Maunula luettelee asemakaavan muutosluonnoksen linjauksia.

Napinkulma-kiinteistön pääsisääntulo sijoittuisi Koskenpartaan kulmaan. Se on havainnekuvissa samalla lailla viistottu kuin Rosson talon sisääntulo.

Havainnekuva vain suuntaa antava

Havainnekuva ei vielä ole lopullinen ratkaisu kiinteistöstä. Esimerkiksi ikkunaratkaisut ovat vasta suuntaa antavia. Vielä ei ole tiedossa mitä toimijoita kiinteistöön on tulossa.

─ Havainnekuvat lähinnä ilmaisevat, minkä tyylisen rakennuksen kaava mahdollistaa, kaavoitusinsinööri Timo Könönen painottaa.

Havainnekuvat on laatinut Arkkitehtuuritoimisto Riitta ja Kari Ojala Oy.

Nähtäville ensi viikolla

Imatran kaupunki laittaa verkkosivuilleen Napinkulman asemakaavan muutosluonnoksen oheismateriaaleineen yleisesti nähtäville 8.10. alkaen kuukauden ajaksi.

Tuona aikana muutosehdotuksesta voi jättää mielipiteitä.

Muutosehdotusta esitellään myös yleisötilaisuudessa 21.10. klo 17-18 kaupungintalon valtuustosalissa. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Teams-yhteydellä.

 

Lisätietoja:

kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula p. 020 617 4460, sähköposti kaija.maunulaatimatra.fi (kaija[dot]maunula[at]imatra[dot]fi)

kaavoitusinsinööri Timo Könönen, 020 617 4425, timo.kononenatimatra.fi (timo[dot]kononen[at]imatra[dot]fi),