Kuva
Imatran kaupungintalo Vuoksen varrella
Imatran kaupungintalo.

Suomen erämuseosäätiö on työn alla

Tiedote
27.9.2021 13:13
Museon avajaisia suunnitellaan alkuvuoteen 2026.

Imatralle sijoittuvan valtakunnallisen erä- ja luontokulttuurimuseon valmistelu on käynnissä täydellä tohinalla. Ensimmäinen etappi on museon säätiön perustaminen.

─ Työ on sen osalta edennyt mallikkaasti. Säätiön säännöt ja perustamisasiakirja ovat jo valmiina, juristit tarkastavat niitä parhaillaan. Säätiö saadaan perustettua ennen vuodenvaihdetta. Silloin kerromme myös säätiön kokoonpanon, museohankkeen vetäjänä toimiva Timo Kukko sanoo.

Myös museon valmisteluaikataulu on selkiytynyt. Jos kaikki menee odotusten mukaisesti, hankesuunnitelman pitäisi olla valmis ensi kesänä. Tämän jälkeen käynnistyy varsinainen tilasuunnittelu.

Museon rakentaminen Imatran kaupungintalon tiloihin alkaa näillä näkymin kesän 2023 jälkeen. Tuona kesänä myös kaupungintalon väki muuttaa pois Virastokadulta.

─ Muutostyöt ja näyttelyjen pystyttäminen vaatii oman aikansa. Museo voitaisiin näin ollen avata vuoden 2026 alussa, Kukko toteaa.

Aikataulusuunnitelman toteutuminen edellyttää, että rahoitusneuvottelut valtion kanssa etenevät kaupungin tarjousasiakirjan mukaisesti. Virallisten rahoitushakemusten jättäminen edellyttää säätiön perustamista.

Eräpöhinää-hankkeelle projektipäällikkö

Museota valmistellaan myös Eräpöhinää-hankkeen avulla. Imatra on saanut noin 70 000 euroa hankerahoitusta luonto- ja erämatkailupalvelujen monipuolistamiseen, valtakunnallisen yhteistyön laajentamiseen ja tunnettuuden lisäämiseen.

Eräpöhinää-hankkeen projektipäällikkönä aloittaa Mona Taipale 11.10. Hän on tätä ennen toiminut Saimaa-ilmiön Etelä-Karjalan aluekoordinaattorina. Taipaleella on aiempaa kokemusta museoalalta.

 

Lisätietoja:

Museohankkeen projektipäällikkö Timo Kukko p. 0500 186182, timo.kukkoatmetsa.fi (timo[dot]kukko[at]metsa[dot]fi)

Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 020 617 2212, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)