Kuva
Syksyinen metsä.
Syksyinen metsä.

Maksuttomilla metsäretkillä perehdytään hiilinieluihin ja hiilensidontaan käytännönläheisesti

Tiedote
23.9.2021 16:39
Retkikohteina ovat hiilensidonnan mallikohteet Lappeenrannan Muukossa ja Kouvolan Utissa.

Syksyllä järjestetään kaksi metsäretkeä hiiileniidonnan mallikohteisiin maastoon.

Lappeenrannan Muukkoon pääsee tutustumaan tiistaina 19.10. Oppaana toimii Lappeenrannan kaupungin metsätalousinsinööri Janne-Perttu Rantonen.

Keskiviikkona 13.10. vieraillaan Utissa. Siellä pajun viljelyyn ja biohiiliasioihin perehdyttää Carbons Finland Oy:n edustaja Markku Suutari. Energiapuun kasvatuksesta ja korjuusta kertoo Arto Pulkkinen Suomen Metsäkeskuksesta ja hiilinielujen kasvatuksesta turvasuopohjalla Olli Kinnunen Havunen Oy:stä.

Lisäksi tilaisuudessa kuullaan luonnontilaisen kaltaisten metsien hoidosta. Aiheesta puhuu Pekka Kuitunen Metsäkeskuksesta.

–Tulossa on äärimmäisen mielenkiintoisia retkiä, joihin kannattaa ehdottomasti liittyä mukaan, jos hiilensidonta ja metsien kestävä kasvatus kiinnostavat, Imatran kaupungin ilmastokoordinaattori Eetu Ahlberg kehottaa.

Ilmoittaudu retkille ennakkoon

Retket ovat maksuttomia ja päivien aikana tarjoillaan pientä evästä.

Muukon retki järjestetään tiistaina 19.10. kello 10–13. Kokoontuminen on Muukossa Lappeentien päässä, maston juurella. Ilmoittautuminen 17.10. mennessä tästä linkistä.

Utin retkipäivä on keskiviikko 13.10. Kokoontuminen on Utin ABC:llä kello 11.30. Retkelle järjestetään bussikyyti Etelä-Karjalasta. Mukaan voi tulla Parikkalasta, Simpeleeltä, Imatralta, Joutsenosta, Lappeenrannasta tai Luumäeltä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 6.10. tästä linkistä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Molemmat retket videoidaan.

Tarkemmat aikataulut ja ohjeet löytyvät hankkeen verkkosivuilta tästä linkistä.

Imatra tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä

Metsäretket järjestää HINKUA Etelä-Karjalaan! -hanke. Hankkeen toteuttavat Imatran seudun ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimet ja sen toteutusaika on 1.3.2020–31.12.2022. Hankeen budjetti on 350 000 € ja sen rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Utin metsäretken järjestelyissä ovat mukana myös Suomen metsäkeskus Kaakkois-Suomi sekä PISARA+ -hanke.

Hanke on osa Imatran ilmastotyötä. Imatran kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Työ on alkanut hyvin: Imatran ilmastopäästöt vähenivät vuonna 2020 lähes kymmenyksen. Vuoden 2007 tasosta kokonaispäästöt ovat vähentyneet Imatralla 51 prosenttia.

Lisätietoja:

Ilmastokoordinaattori Eetu Ahlberg, eetu.ahlbergatimatra.fi (eetu[dot]ahlberg[at]imatra[dot]fi), 020 617 4665

 

Ilmoittaudu Muukon retkelle

Ilmoittaudu Utin retkelle