Kuva
Bussipysäkki, josta on lasit rikottu.
Ilkivaltaa on tehty muun muassa bussipysäkeillä.

Lisääntynyt ilkivalta aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia

Tiedote
8.9.2021 12:35
Kesän ja syksyn aikana paikkoja Imatralla on rikottu ja sotkettu aikaisempaa enemmän. Tuhotöistä ilmoitetaan aina poliisille.

Imatralla on tehty viime kuukausina runsaasti ilkivaltaa. Kaupungissa on muun muassa rikottu bussipysäkkejä, töhritty leikkipuistojen välineitä ja kaadettu liikennemerkkejä.

Roskaaminen on lisääntynyt ja katujen varsilta löytyy esimerkiksi kasvomaskeja ja pikaruokaravintoloiden pakkauksia.

Myös vakavampaa ilkivaltaa on tehty kesän aikana paljon: useampaan kaupungin omistamaan kiinteistöön on murtauduttu ja paikkoja on rikottu.

-Kesä oli kaiken kaikkiaan levoton, isännöitsijä Heikki Varis Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:stä toteaa.

Uusi bussipysäkki rikottiin kolmesti

Ilkivalta ja paikkojen tuhoaminen on ollut toistuvaa. Esimerkiksi Tainionkoskentien varrelle vuosi sitten pystytetyn bussipysäkin lasit on rikottu kesän ja alkusyksyn aikana kolmesti.

- Lasit on rikottu aina uudestaan lähes heti sen jälkeen, kun ne on korjattu. Nyt päätimme jättää ne korjaamatta, Varis kertoo.

Yhden lasin korjaaminen maksaa useamman sata euroa.

- Kun laseja joudutaan jatkuvasti korjaamaan, kustannukset nousevat helposti tuhansiin euroihin.

Tuhoista ilmoitetaan poliisille

Eurojen lisäksi ilkivallan jälkien korjaaminen vie myös työaikaa: kaadetut liikennemerkit on käytävä nostamassa pystyyn, töhnään sotketut liukumäet on pestävä ja roskat katujen varsilta on kerättävä.

-Pelkkään roskien keräämiseen kuluu meillä helposti yksi henkilötyövuosi, työpäällikkö Kimmo Kauhanen Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Kipasta sanoo.

Ilkivallasta tehdään poikkeuksetta ilmoitus poliisille. Esimerkiksi leikkipaikkojen töhrijät on mahdollista saada vastuuseen valvontakameranauhojen avulla.

 

Lisätietoja:

Tekninen isännöitsijä Heikki Varis, Mitra Imatran Rakennuttaja Oy, 05 235 2855, heikki.varisatmitra.fi (heikki[dot]varis[at]mitra[dot]fi)
Työpäällikkö Kimmo Kauhanen, Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy, kimmo.kauhanenatimatrankipa.fi (kimmo[dot]kauhanen[at]imatrankipa[dot]fi)