Ari Lindeman Imatrankosken äärellä seisomassa.
Ari Lindeman on tutustunut kesän aikana Imatraan. Uusi kotikin on jo löytynyt.

Ari Lindeman aloittaa perehtymisen kaupunginjohtajan työtehtäviin keskiviikkona 1.9.

Huomenna 1.9. Ari Lindeman avaa Imatran kaupungintalon oven ja aloittaa vajaan kuukauden perehtymisjakson Imatraan. Kaupunginjohtajan viransijaisena hän aloittaa 29. päivänä syyskuuta, kun nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka jää lomalle. Vakituiseen kaupunginjohtajan virkaan Lindeman siirtyy 1.3.2022.

Kaupungin viestintä päätti muutamalla kysymyksellä selvittää mitkä ovat Lindemanin tunnelmat nyt uuden edessä.

1. Ari Lindeman, voisitko esitellä itsesi?

Olen 53-vuotias Kouvolasta kotoisin oleva ekonomi ja filosofian harrastaja. Olen kolmen aikuisen lapsen isä. Harrastan ulkoilua ja filosofista kirjallisuutta. Aloitin pianonsoiton opiskelun viime keväänä.

Minua kiinnostaa yhteisen hyvän tekeminen.

2. Millä mielellä olet tulossa Imatralle?

Hyvällä mielellä. Joka kerta, kun olen käynyt Imatralla, olen saanut hyvän vastaanoton ja tavannut miellyttäviä ihmisiä. Kun laskeutuu moottoritieltä Mansikkalaan, tulee heti hyvä olo. Toivon, että sama upea tunnelma välittyisi paremmin myös heille, jotka ajavat Kuutostiellä Imatran ohi.

3. Muutatko heti Imatralle ja mistä löysit kodin?

Muutan Imatralle aluksi yksin pieneen omistusasuntoon Kanava-aukiolle. Katselen kaupunkia rauhassa ja vuoden päästä kesällä voisi olla aika hankkia isompi asunto

4. Aloitat 29.9. vs. kaupunginjohtajana. Sanotaan, että ensimmäisen sadan päivän aikana uusi johtaja näyttää suunnan organisaatiolle. Mitä aiot noina päivinä tehdä?

Olen ajatellut tehdä ensimmäiseksi kolme asiaa.  Ensin aion tavata ja keskustella organisaaton ihmisten kanssa.

Toiseksi tapaan sidosryhmiä ja kolmanneksi teemme valtuuston kanssa yhteisen tavoitetilan vuoteen 2025 asti.

Toki heti alussa on luotava myös organisaatiota ja palkattava uusia ihmisiä.  (Imatralle perustetaan kaksi uutta johtajavirkaa kaupunginjohtajan alaisuuteen).

5. Olet ollut aiemmin urallasi koulutuspuolella. Mitä tuot sieltä mukanasi Imatralle?

Minulla on opetus- ja kasvatussektorin tuntemusta aina alakoulusta yliopistoon, sillä olen ollut opettajana alaluokilla, lukiossa, ammattiopistossa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Koen olevani vahvasti pedagoginen johtaja. Tällä tarkoitan sitä, että haluan nähdä sekä työntekijöiden että kaupunkilaisten potentiaalin. On tärkeää löytää kaikista ihmisitä kehityshalu ja kannustaa ikuisen opiskelun tielle. Uusien suuntien löytyminen on tärkeää.Lisätietoja:

Ari Lindeman, p. 020 617 2233, ari.lindeman@imatra.fi (sähköposti toimii 1.9. alkaen).

 

 

 

Kuka?

  • Nimi: Ari Lindeman
  • Ikä: 53 vuotta
  • Kotipaikka: Kouvola, vaihtuu Imatraksi syksyllä.
  • Perhe: Kolme aikuista lasta ja naisystävä
  • Harrastukset: Ulkoilu, viime aikoina erityisesti pyöräily ja retkeily. Lisäksi filosofinen kirjallisuus ja pianonsoiton opiskelu.
  • Erityinen muisto Imatrasta: Immolassa saatu sissikoulutus. Lindeman on reservin yliluutnantti.