Kuva
Imatran pääkirjasto edestä kuvattuna.
Omatoimikirjastossa voi asioida myös asiakaspalvelun aukiolon ulkopuolella.

Pääkirjastosta tulee omatoimikirjasto

Tiedote
4.8.2021 12:44
Omatoimikirjastoon pääsee asioimaan myös palveluaikojen ulkopuolella omalla kirjastokortilla.

Imatran pääkirjasto astuu omatoimiaikaan ensi viikon maanantaina 9.8. Omatoimikirjasto tuo mukanaan uudenlaista joustavuutta aikatauluihin, sillä kirjaston aukioloajat ovat uudistuksen jälkeen joka päivä 8–20. Asiakaspalvelu on auki tavalliseen tapaan maanantaista perjantaihin kello 11–18.

Omatoimikirjasto tarkoittaa, että asiakkaat voivat asioida kirjastossa täysin itsenäisesti. Asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Jokainen kirjaston kävijä kirjautuu omalla kirjastokortillaan sisään kirjastoon. Huoltaja voi kuitenkin tulla yhdessä alle 15-vuotiaan lapsen kanssa. Lainaaminen tapahtuu itsepalveluautomaatilla ja käyttöön tulee myös palautusautomaatti, minne asiakkaat voivat itse palauttaa lainansa. Lainat voi myös jättää entiseen tapaan henkilökunnan palautettaviksi.

– Pääkirjaston laitteet ovat samanlaiset kuin Rajapatsaan ja Vuoksenniskan kirjastoissa käytössä olevat, kertoo kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti.

Omatoimikirjasto ei vaikuta kulttuuritalo Virran museoiden aukioloaikoihin. Taidemuseo ja kaupunginmuseon näyttelytila ovat edelleen auki maanantaista perjantaihin kello 9–18.

Digitoimaan vain palveluaikoina

Omatoimiaikana kirjaston asiakastilat ja tietokoneet ovat vapaasti käytettävissä. Tulostaminen on mahdollista vain palveluaikoina. Digitointipaja, Imatra-huone sekä kuunteluhuone Duuri ja soittohuone Molli ovat ainakin aluksi pois käytöstä omatoimiaikoina.

– Mahdollisuuksia itsepalvelun laajentamiseen, kuten digitointipahan itsenäiseen käyttöön, selvitetään, kunhan keräämme kokemuksia omatoimisuuden alkamisesta, Sareslahti kertoo.

Lisätiedot:

Kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti
p. 020 617 6603
ari.sareslahtiatimatra.fi (ari[dot]sareslahti[at]imatra[dot]fi)