Kuva
Kaksi hyppivää miestä nurmikolla.
Pekka Ranta ja Heikki Pöyhiä

Musiikkia ja lukemista -hanke

Tiedote
30.6.2021 11:45
Musiikkikirjavinkkausta ja elävää musiikkia

Läpi hirmuisen vuoden 2020 jatkunut Lahden alueellisen kehittämiskirjaston hallinnoima Monilukutaitoa sanataiteella -hanke Sanarkisti-osioineen on ollutta ja mennyttä, mutta ei vuotta ilman uutta projektia. Tällä kertaa Imatran kaupunginkirjasto sai aluehallintovirastolta rahoitusta Musiikkia ja lukemista -nimiseen kirjavinkkaushankkeeseen. 

Kirjoitin musiikkikirjoista jo edellisen hankkeen tiimoilta, voi olla, että osa silloin mainitsemistani teoksista pääsee mukaan tämän projektin vinkkauskeikoille. Musiikkia ja lukemista -hankkeen vinkkaukset eroavat perinteisistä vinkkaussessioista siinä, että mukana on kaksi ammattimuusikkoa soittamassa vinkkaamiini kirjoihin liittyvää musiikkia. Tai parempi kai sanoa, että kitaristi-laulaja Heikki Pöyhiä ja basisti Pekka Ranta soittavat musiikkia, jonka pohjalta vinkkaan kirjoja. Oli miten oli, tällaista kombinaatiota ei tietääkseni ole aiemmin missään järjestetty, joten jännityksellä odotan miten homma toimii. Lähinnä tosin jännitän vain sitä, muistanko vinkata kirjoja ollenkaan, kun keskityn kuuntelemaan Pöyhiän ja Rannan upeaa musisointia. No, turhaan jännitän. Kyllä he soittaa osaavat ja minä puhua. 

Käymme hankkeen tiimoilta esiintymässä kymmenessä eri Heili-kirjastossa. Päivämäärät on lyöty lukkoon, mutta tietenkin sillä varauksella miltä maailma näyttää ensi syksynä ja vuonna. Aikaa hankkeeseen on varattu ensi vuoden loppuun asti, mutta muusikoiden muiden töiden takia yritämme saada homma kutakuinkin pakettiin tämän vuoden puolella. Tältä näyttää kalenteri tällä hetkellä:

Joutseno
Tiistai 28.9. klo 17:00

Rautjärvi
Torstai 30.9. klo 18:00

Ruokolahti
Tiistai 5.10 klo 17:30 

Taipalsaari
Keskiviikko 6.10. klo 17:30

Lappeenranta
Keskiviikko 13.10. klo 18:00

Taavetti
Torstai 14.10. klo 17:00 

Savitaipale
Tiistai 26.10. klo 17:00 

Lemi
Torstai 28.10. klo 17:00 

Imatra
Keskiviikko 3.11. klo 13:00

Parikkala
keskiviikko 16.3.2022 klo 17:00

Uskon tai ainakin vakaasti toivon, että näillä päivämäärillä homma hoidetaan. Kunhan nyt vaan me kaikki jaksamme uskoa asiantuntijoita, skarpata suositusten suhteen ja olla varovaisia muutenkin, ettei koronarajoituksia tarvitse taas kiristää. Ei niitä ohjeita ja suosituksia huvikseen tai kiusalla anneta, vaan tutkittuun tietoon perustuen.

Muuten, kesä on erinomainen aika käydä kirjastossa! Ihan yhtä hyvä kuin syksy, talvi ja kevät.

mika.kahkonenatimatra.fi (mika[dot]kahkonen[at]imatra[dot]fi)
Puh: 020 617 6602