Koirapuiston portti ja puita.
Kauan kaivattu koirapuisto avautuu lähiaikoina.

Uusi koirapuisto avautuu lähiaikoina Ukonniemessä

Pitkän odotuksen jälkeen imatralaiset saavat viimein oman koirapuistonsa.

Uusi koirapuisto avautuu ensi viikolla, jos viimeistelytyöt ja opasteet saadaan suunnitellusti valmiiksi. Ukonniemen uusi koirapuisto sijaitsee entisen taimitarhan alueella Kivimiehenkujan varrella. Puisto on kooltaan 3 400 neliötä ja puistossa on erilleen rajatut alueet isoille sekä pienille koirille. Alue on pian valmis ja puisto avataan käyttöön ensi viikolla.

Koirapuisto on koirille ja ulkoiluttajille varattu alue, jossa koiria pidetään vapaana ja ne saavat leikkiä kokoistensa kanssa keskenään. Vastuu koirasta ja sen käytöksestä on kuitenkin aina ulkoiluttajalla ja ulkoiluttajan on oltava aina läsnä aitauksessa.

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen peräänkuuluttaa myös omistajien vastuuta koirapuiston ylläpidossa.

–Koirapuiston siisteys on sen käyttäjien vastuulla. Puistoon varataan siivoamiseen tarkoitetut välineet kuten lapio ja harava, jolla jokainen koiranomistaja pitää huolta alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä keräämällä jätökset roska-astiaan. Alueelle tulee myös infotaulu, jossa kerrotaan koirapuiston säännöt ja ohjeet.

Ulkoiluttajan on myös esimerkiksi pidettävä huolta, ettei koira kaiva puistoon kuoppia, sillä ne luovat turvallisuusriskin ja voivat aiheuttaa tapaturmia.

Turvallisuusongelmista ja ilkivallasta tulee ilmoittaa kaupungin asiakaspalveluun p. 020 617 2253 tai asiakaspalvelu@imatra.fi

Sisäänkäynti koirapuistoon tapahtuu metsän puolelta, Kivimiehenkujan liittymän kautta.

Lisätietoja: Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen, p. 020 617 4704, erika.luhtanen@imatra.fi