Kaksi turistineuvojaa infopisteellä.
Saga Backman ja Pauliina Turkulainen aloittivat Kesäinfossa työt maanantaina.

Matkailuinfopiste avattu Inkerinaukion viereen

Kesäinfo palvelee turisteja joka päivä kello 12–18 välisenä aikana aina elokuun alkuun 8.8. saakka.

Inkerinaukion kupeeseen on avattu eilen 7.6. matkailuinfopiste Kesäinfo, joka opastaa turisteja Imatran matkailunähtävyyksien ja -elämysten pariin. Kesäinfon tarkoitus on tuoda Imatran matkailumahdollisuudet helpommin saataville myös ulkopaikkakuntalaisille turisteille.

Matkailuasiantuntija Pentti Miikki kommentoi Kesäinfon saaneen alkunsa viime vuodesta, kun kotimaanmatkailun suosio kasvoi roimasti.

­– Palautteen ja toiveiden määrä kieli selvästä tarpeesta panostaa matkailijoiden opastamiseen. Kesäinfon tarkoitus on parantaa Imatran matkailukohteiden saatavuutta.

Kaksi opasta

Matkailuinfon lisäksi Kesäinfosta on mahdollista ostaa Imatra-tuotteita, kuten esimerkiksi kangaskasseja sekä kierrätysmuovista valmistettuja kahvimukeja. Myynnissä on myös muun muassa Akseli Gallen-Kallelan vuonna 1893 suunnittelemaa Suomen ensimmäistä matkailujulistetta, joka markkinoi Imatraa.

– Eilinen avajaispäivä oli varsin rauhallinen, mutta asiakkaita riitti kuitenkin tasaisena virtana, Kesäinfon työntekijät Saga Backman sekä Pauliina Turkulainen kuvailevat.

Kuumimman matkailusesongin Backman ja Turkulainen ennustavat alkavan juhannuksen jälkeen ja jatkuvan aina elokuulle saakka. 10.7. alkavien Imatrankosken koskinäytösten he arvelevat myös nostavan asiakasmäärää merkittävästi.

 

Lisätietoja:

Matkailun asiantuntija Pentti Miikki, p. 020 617 7011, pentti.miikki@imatra.fi

Kesäinfo: p. 020 617 7777, info@imatrabasecamp.fi