Kuva
Kesäteatterin katsomo ja lava
Viime vuonna korona vei kesäteatterin, mutta nyt sitä on Imatralla taas luvassa.

Kesäteatteri, koskinäytökset ja ottelut mahdollistuvat Imatralla

Tiedote
31.5.2021 20:25
Perustasollakin muistettava turvaetäisyydet, hygienia ja maskit.

Perustasolle siirtyminen tänään 31.5. vaikuttaa myös Imatran kaupungin palveluihin.

Kesän osalta merkittävin uutinen kaupungissa on se, että koskinäytökset mahdollistuvat 10.7. alkaen.

Myös kesäteatteri voidaan tämän hetkisen tilanteen valossa toteuttaa. Pokka pitää –katsomoon otetaan Imatralla katsojia puolet normaalista, jotta turvaetäisyydet voidaan varmistaa.

Aikuisten peli- ja ottelutoiminta on niin ikään jälleen sallittua. Kaikissa urheilutapahtumissa järjestäjä vastaa turvallisuudesta myös epidemian osalta. Katsojamääristä päättäminen on näin ollen perustasolla järjestäjän vastuulla.

Kaikissa tapahtumissa, myös koskinäytöksissä, katsomoissa ja kävelykadun konserteissa, suositellaan edelleen maskien käyttöä tilanteissa, eritoten silloin kun  1-2 metrin turvaetäisyyksiä voida taata.

Lisäksi maakunnallinen tilanneryhmä muistuttaa että maskien ja turvaetäisyyksien lisäksi on huolehdittava tapahtumissa käsihygieniasta. Joukkoliikenteessä on edelleen voimassa maskisuositus.

Lehtilukusalit ja nuorisotilat auki

Uutta kesäkuusta alkaen on myös se, että koronatauon jälkeen kirjastojen lehtilukutilat ja omatoimikirjastot avataan jälleen yleisölle tiistaina 1.6. Myös kirjastojen ja museoiden henkilömäärärajoitukset poistuvat.

Aikuisten harrastustoiminta sallitaan niin ikään myös sisätiloissa, esimerkiksi urheilutalolla.

Nuorisotilat toimivat jatkossa niin ikään normaalisti, ilman henkilörajoituksia.

Etätyösuositus elokuun loppuun

Työelämässä rajoitusten purku tapahtuu varovaisemmin. Etätyö- ja etäkokoussuositus on maakunnassa voimassa elokuun loppuun asti.

Myöskään tyhy-tapahtumia ei vielä suositella.

─ Perustaso vie meitä lähemmäs normaalia. Nyt on hyvä muistaa se, että kokonaan emme voi unohtaa koronaa ja tartuntariskiä. Vastuu siitä, ettemme joudu palaamaan kiihtyvään vaiheeseen, on meillä kaikilla, Imatran hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala muistuttaa.

Kouluissa rajoitukset ennallaan

Kouluissa vahva maskisuositus on kevään viimeisen kouluviikon ajan voimassa edelleen kaikille oppilaille 3. luokasta alkaen.

Myöskään valmistujaisjuhliin liittyvät suositukset eivät muutu. Esimerkiksi ylioppilaat juhlivat koululla ilman yleisöä, mutta tilaisuus striimataan koteihin suorana lähetyksenä. Kotijuhlissa toivotaan vastuullisuutta. Edelleen suositellaan, ettei ylioppilasjuhliin osallistuta kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla eikä sieltä kutsuta vieraita Etelä-Karjalaan.

 

Lisätietoja:

hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi).

EXIT Imatra - Mikä muuttuu?

  • Yläluokat ja lukio palasivat lähiopetukseen viikon 15 alussa.
  • Ulkoliikunta sallitaan 2001 ja sitä nuoremmille 20 hengen ryhmissä 19.4. alkaen.
  • Vuonna 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat seuratoiminnassa mukana olevat lapset ja nuoret saavat harrastaa sisätiloissa  maksimissaan 10 hengen ryhmissä 1.5. alkaen
  • Taidemuseo ja Kaupunginmuseo avataan 3.5. alkaen
  • Ulkotiloissa nuorisotoimintaa voidaan järjestää 20 hengen ryhmissä 3.5. alkaen.
  • Digitointipaja ja Nettitori avautuvat 17.5 alkaen rajoitetusti.
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa voidaan palata normaaliryhmäkokoihin 10.5. alkaen
  • Nuorisotilojen ryhmätoiminta voidaan käynnistää asteittain 1–2 metrin turvaetäisyyksistä ja terveysturvallisuusohjeista huolehtien toukokuussa.
  • Siirtyminen leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, jos tilanne ei pahene viikolla 20, jolloin 19.5. kokoontumisrajoitukset voivat muuttua kuudesta 20 henkilöön.
  • Lasten ja nuorten ottelu- ja pelitoiminta mahdollistetaan 15.5. alkaen ulkotiloissa.
  • Maakunta palaa kiihtymisvaiheeseen 18.5.
  • Kokoontumisrajoitus 19.5. alkaen sisätilojen osalta 20 henkeä ja ulkotiloissa 50 henkeä.
  • Kaupungin kuntosalit avattiin 19.5.
  • Imatralla uimahalli avattiin 24.5.
  • Siirtyminen perustasolle 31.5. alkaen
  • Yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset poistuvat viikolla 22, kun AVI saa päätöksen tehtyä Tapahtumat, esimerkiksi kesäteatteri, ottelut ja koskinäytökset sallitaan, mutta järjestäjillä vastuu epidemiaturvallisuudesta.
  • Kirjastojen lehtilukusalit ja omatoimikirjastot sekä nuorisotilat avataan, tiloissa ei henkilömäärärajoituksia 1.6. alkaen