Kuva
Ylioppilaita seisomassa
Ylioppilasjuhla striimataan Imatralla koteihin. (arkistokuva)

Etelä-Karjala matkalla parempaan, leviämisvaihe ohi

Tiedote
18.5.2021 18:55
Imatralla kuntosalit auki huomenna, uimahalli ensi maanantaina.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä totesi 18.5. että maakunta voi palata alemmalle tasolle epidemialuokituksessa.  Koronavirusepidemia on jatkossa Etelä-Karjalan alueella kiihtymisvaiheessa. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Alueellinen tilannekuvaryhmä on tehnyt AVIlle esityksen, että kokoontumisrajoitus huomisesta 19.5. alkaen olisi sisätilojen osalta 20 henkeä ja ulkotiloissa 50 henkeä.

Lisäksi tilannekuvaryhmä on tehnyt esityksen, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskeva kokoontumisrajoitus olisi kesäkuun alusta alkaen 50 henkeä sekä sisä- että ulkotapahtumissa.

Yksityistilaisuuksissa tiukemmat henkilörajat

Tilannekuvaryhmä on asettanut 18.5. alkaen voimaan kahdenkymmenen (20) hengen yksityishenkilöitä koskevan kokoontumissuosituksen, koskien sekä sisä- että ulkotiloja. Yksityistilaisuuksien suositus on yleisötilaisuuksiatiukempi, sillä yksityistilaisuuksissa on vaikeampi pitää turvavälejä kuin järjestetyissä, ulkona tapahtuvissa yleisötilaisuuksissa. Tilannekuvaryhmä suosittelee, että toimielimet kokoontuisivat edelleen pääasiassa etänä.

– Kokoontumisrajoitukset lievenevät Etelä-Karjalassa pitkästä aikaa. Tilannekuvaryhmässä toivotaan, että lieventymistä ei nähdä kannustuksena rynnätä tapaamaan isoja ihmisjoukkoja, vaan pienenä askeleena kohti normaalimpaa elämää, kertoo tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula.

Etelä-Karjalassa kehotetaan parantuneesta tautitilanteesta huolimatta varovaisuuteen. Turvavälillä, käsihygienialla, kasvomaskilla ja kotona sairastamisella turvataan omaa ja muiden terveyttä sekä alueellista epidemiatilannetta. Rokotteiden tarjoama suoja on kattava vasta kahden rokoteannoksen jälkeen.

– Vaikka Eksoten alueella nyt puretaankin rajoituksia, voi mikä tahansa isompi tai pienempikin tapahtuma tai kokoontuminen muutamassa viikossa kääntää hyvän epidemiatilanteen huonoksi. Huolestuttavia esimerkkejä olemme saaneet nähdä Keski-Pohjanmaan ja Päijät-Hämeen alueilta, muistuttaa Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen.

Valmistujaisjuhlat pienellä porukalla

Viime viikolla tilannekuvaryhmä tiedotti, että mikäli kesäkuun tapaamisrajoitukset sallivat, voidaan ylioppilasjuhlia, ammattiin valmistumisjuhlia ja muita yksityistilaisuuksia tämän hetken tiedon mukaan järjestää yhteensä 20 hengen seurueessa mielellään ulkotiloissa.
– Määrä tulee ajatella yhteenlaskettuna perheen jäsenet ja vieraat huomioiden. Toiveissa on, ettei juhlista toiseen tänä keväänä kierretä, jotta mahdolliset tartuntaketjut ovat selvitettävissä, ohjeistaa Karhula.

Koulujen juhlat suositellaan järjestettävän vain oppilaiden ja henkilökunnan kesken Etelä-Karjalassa. Tilannekuvaryhmä suosittelee, että yleisöä ei esimerkiksi lakitustilaisuuteen osallistu.

Imatran yhteislukion lakitustilaisuus tullaan järjestämään koululla siten, että siihen osallistuvat vain ylioppilaat ja järjestelyihin tarvittava henkilökunta. Tilaisuus striimataan suorana läheisille.

Imatralla avautuvat kuntosali ja uimahalli

Kokoontumisrajoitusten väljentämisen myötä Imatralla avataan Vuoksenniskan ja urheilutalon kuntosalit pitkän, yli viiden kuukauden tauon jälkeen yleisölle keskiviikkona 19.5.

Uimahalli avataan yleisölle ensi viikon maanantaina (24.5.).

Liikuntatiloissa on noudatettava epidemia-ajan hygieniaohjeita.

Liikuntapalvelujen määräaikaislippujen, esimerkiksi senioripassin ja kausilippujen, voimassaolon jatkamisesta tiedotetaan lähipäivinä tarkemmin.

 

Lisätietoja medialle:

Tuula Karhula, tilannekuvaryhmän puheenjohtaja, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja, Eksote, p. 040 194 4936, tuula.karhulaateksote.fi (tuula[dot]karhula[at]eksote[dot]fi)

Kristiina Kapulainen, tilannekuvaryhmän sihteeri, turvallisuus- ja valmiuspäällikkö, Eksote, p. 040 651 1791, kristiina.kapulainenateksote.fi (kristiina[dot]kapulainen[at]eksote[dot]fi)

 

Imatra: hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi).

EXIT Imatra - Mikä muuttuu?

  • Yläluokat ja lukio palasivat lähiopetukseen viikon 15 alussa.
  • Ulkoliikunta sallitaan 2001 ja sitä nuoremmille 20 hengen ryhmissä 19.4. alkaen.
  • Vuonna 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat seuratoiminnassa mukana olevat lapset ja nuoret saavat harrastaa sisätiloissa  maksimissaan 10 hengen ryhmissä 1.5. alkaen
  • Taidemuseo ja Kaupunginmuseo avataan 3.5. alkaen
  • Ulkotiloissa nuorisotoimintaa voidaan järjestää 20 hengen ryhmissä 3.5. alkaen.
  • Digitointipaja ja Nettitori avautuvat 17.5 alkaen rajoitetusti.
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa voidaan palata normaaliryhmäkokoihin 10.5. alkaen
  • Nuorisotilojen ryhmätoiminta voidaan käynnistää asteittain 1–2 metrin turvaetäisyyksistä ja terveysturvallisuusohjeista huolehtien toukokuussa.
  • Siirtyminen leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, jos tilanne ei pahene viikolla 20, jolloin 19.5. kokoontumisrajoitukset voivat muuttua kuudesta 20 henkilöön.
  • Lasten ja nuorten ottelu- ja pelitoiminta mahdollistetaan 15.5. alkaen ulkotiloissa.
  • Maakunta palaa kiihtymisvaiheeseen 18.5.
  • Kokoontumisrajoitus 19.5. alkaen sisätilojen osalta 20 henkeä ja ulkotiloissa 50 henkeä.
  • Kaupungin kuntosalit avataan 19.5.
  • Imatralla uimahalli avataan 24.5.