Kuva
Kuvaustilanne Yle Draaman uudesta sarjasta.
Yle Draaman sarja on mustaakin mustempi vakoilutrillerikomedia.

Yle Draama tiedottaa: tulevaa vakoilutrilleriä kuvataan Imatralla

Tiedote
17.5.2021 17:00
Yle Draama on aloittanut railakkaan vakoilutrillerin ja mustan komedian kuvaukset toukokuun alussa. Uudelleen syttyneen kylmän sodan Suomea kuvataan pääsääntöisesti Tampereella. Imatra ja Helsinki ovat sarjan tapahtumapaikkoja. Imatralla kuvaukset tapahtuvat viikolla 28 eli 12.7.-17.7.

Itä-Suomi kuhisee vihreäpukuisia venäläisiä sotilaita ja lentotukialus USS Ronald Reagan seisoo ankkurissa Helsingin edustalla! Suomi tarvitsee uuden salaisen palvelun, Itämeri-yksikön – minibudjetilla ja ilman selkeää agendaa.

Kolmen hengen yksikön johtoon kammetaan ulkoministeriön lehdistöharjoittelija, Aleksis Nyqvist (Antti Tuomas Heikkinen). Heti ensimmäisenä työpäivänään Nyqvist saa aikaan täysimittaisen kansainvälisen kriisin  – ja se on vasta alkua. Kohta Helsingissä kuhisee ja ruumispinot kasvavat, kun sekä Yhdysvaltojen että Venäjän kuin myös Ruotsin ja Tanskan tiedustelupalvelujen raivokkaimmat agentit haluavat Nyqvistin pään vadille. Ja kaikilla on lupa tappaa!

Lusikkansa soppaan iskevät myös sisä-, ulko- ja puolustusministeriöiden kansliapäälliköt, jotka kaikki vääntävät kättä siitä, kuka saa käskyttää Nyqvistiä. Käskyjen ja vaatimusten ristipaineessa Nyqvist joutuu vetämään itsensä melkoiseen umpisolmuun. 

Onneksi Nyqvistin apuna on Härkönen (Marc Gassot), Yhdysvalloissa koulutettu Suomen ainoa salainen agentti ja ammattitappaja ja Jenniina Miettinen (Saana Koivisto) kylmähermoinen nuori toimistoassistentti. Härkönen tosin tahtoisi jo eläkkeelle. Miettinen taas tahtoisi tositoimiin.

Kuka vetää pisimmän korren, puolustus-, sisä- vai ulkoministeriö vai presidentti, FSB vai CIA, ruotsalainen sosialidemokratia vai tanskalainen hulluus? Selviääkö Nyqvist hengissä ja miten käy miesparan perhe-elämän? 

Yksi on varmaan – Nyqvistin matkassa ei käy aika pitkäksi!

Tulossa 8 x 40 minuuttia mustaakin mustempaa vakoilutrillerikomediaa!

 

Lisätietoja:

Tuottaja  Pekka Ruohoranta, p. 040 5059764, pekka.ruohorantaatyle.fi (pekka[dot]ruohoranta[at]yle[dot]fi)

Tuottaja Liisa Palmroth, p. 0400 661101, liisa.palmrothatyle.fi (liisa[dot]palmroth[at]yle[dot]fi)

Mediaviestinnän asiantuntija Katja Riuttu-Sillanpää, katja.riuttu-sillanp%C3%A4%C3%A4atyle.fi (katja.riuttu-sillanpää@yle.fi)

Pääosissa: Antti Tuomas Heikkinen, Marc Gassot, Minna Suuronen, Jarkko Pajunen, Ilkka Koivula, Saana Koivisto
Käsikirjoitus: Heikki Heiskanen ja Teemu Kaskinen
Ohjaus: Juha Lankinen
Tuotanto:Yle Draama, kuvaukset kesällä 2021