Kuva
Lämpövoimalan piippu ja nostokori.
Tänään alkaneet antennien asennustyöt jatkuvat vielä huomenna. Imatran sähköasennuksen Jani Karttialan mukaan korkealle tehtävää asennusta ei voi suunnitella liian huolellisesti.

Virasojan ja Vintterin alueille asennetaan kaukoluettavia vesimittareita

Tiedote
11.5.2021 19:51
Etäluettavien mittareiden radiosignaalia välittäviä antenneja asennettiin tänään Virasojan biolämpökeskuksen piipun kylkeen.

Virasojan ja Vintterin aluesaneerauksessa on jo asennettu noin 200 uutta vesimittaria. Tänä vuonna vaihdetaan vielä noin 500 mittaria lisää. Kaikkiaan nyt asennettavat antennit kattavat noin 1000 mittaria, kun kaikki uudet mittarit on asennettu.

– Tämä on toinen antenni Imatralla. Tuulikallion vesitornin katolla on antennijärjestelmä, jonka kautta saadaan luettua noin 2000 mittaria. Meillä on 7700 kulutuspistettä, joista vajaalla puolella on pian kaukoluettavat mittarit. kertoo verkostomestari Kari Mäkelä Imatran Vedeltä.

Etäluettavan mittarin etu on, ettei mittarilukemaa enää tarvitse ilmoittaa vesilaitokselle. Uudet mittarit myös ilmoittavat mahdollisista vuodoista kiinteistöissä. 
Imatran Veden tavoitteena on saattaa kaikki asiakkaansa etäluettavien mittareiden piiriin tällä vuosikymmenellä.

Imatran Lämpö Oy tarjoaa mittarien tietoa välittävälle antennille paikan Virasojan biolämpövoimalan päältä  vajaan 50 metrin korkeudesta.

– Biolämpökeskus on sopiva sijoituspaikka antenneille, koska se on korkea ja antennin signaali kattaa suuren alueen. Vesilaitoksen kanssa on sovittu, että saadaan samalla meidän laitosten vesimittarit etäluettaviksi. Molemmat hyötyvät, kertoo käyttöpäällikkö Turo Valkama Imatran Lämmöltä.

Lisätietoja 

Verkostomestari Kari Mäkelä, Imatran Vesi, kari.makelaatimatra.fi (kari[dot]makela[at]imatra[dot]fi), 020 617 4383

Käyttöpäällikkö Turo Valkama, Imatran Lämpö Oy, turo.valkamaatimatra.fi (turo[dot]valkama[at]imatra[dot]fi), 040 835 0586