Kuva
Mieshenkilö istuu 3D-tulostimen ääressä, taustalla on tietokone.
Kirjastonhoitaja Jesse Lindström käynnistelee 3D-tulostinta ensimmäistä kertaa viiteen kuukauteen.

Pääkirjaston digitointipaja aukeaa maanantaina 17.5.

Tiedote
11.5.2021 16:29
Myös tietokoneille pääsee taas rajoitetusti.

Imatran pääkirjaston asiakastietokoneet, digitointipaja ja kuunteluhuone Duuri avautuvat uudelleen ensi maanantaina 17.5. Ne ovat olleet suljettuina joulukuun alusta asti koronarajoitusten takia.

Tietokoneita pystyy käyttämään 15 minuuttia kerrallaan, samalla tavoin kuin lähikirjastoissa. Koneilta pystyy tulostamaan. Tulosteet maksavat 40 senttiä per mustavalkosivu ja yhden euron per värisivu.

Digitointipajassa voi digitoida C-kasetteja, LP-levyjä, valokuvia, diakuvia, VHS-kasetteja ja kaitafilmejä. Siellä on myös 3D-tulostin. Pajaa voi käyttää toistaiseksi vain yksi asiakas tai perhekunta kerrallaan. Aika on varattava etukäteen pääkirjaston tietopalvelusta.

– Henkilökunta antaa tarvittaessa alkuopastuksen digitointipajan laitteiden käyttöön turvaetäisyydet säilyttäen. Toivomme kuitenkin asiakkailta mahdollisimman suurta omatoimisuutta, kertoo kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti.

Myös mikrofilmejä pääsee lukemaan.

Äänieristettyä kuunteluhuone Duuria voi käyttää musiikin kuunteluun, haastattelun tekoon tai muihin kahdenvälisiin keskusteluihin. Tila varataan käyttöön tietopalvelusta.

Muilta osin Imatran kirjastojen koronarajoituksen jatkuvat ennallaan ainakin toukokuun ajan. Lehtisali ja muut työskentelytilat ovat pois käytöstä, ja kirjastossa tulee viipyä vain niin pitkään, kuin asioiden hoitaminen vaatii. Turvavälien säilyttäminen muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan sekä käsihygieniasta huolehtiminen ovat tärkeitä. Kirjastossa suositellaan vahvasti maskin käyttöä.

Lisätiedot:

Kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti
p. 020 617 6603
ari.sareslahtiatimatra.fi (ari[dot]sareslahti[at]imatra[dot]fi)

Pääkirjaston tietopalvelu
p. 020 617 6612
paakirjastoatimatra.fi (paakirjasto[at]imatra[dot]fi)

Pääkirjaston aukioloajat:

ma–pe 9–18

asiakaspalvelu (neuvonta, lainaus ja kassapalvelut)
ma–pe 11–18