Kuva
Koronatestituubi
Koronatesteihin kannattaa hakeutua pienistäkin oireista.

Eksote on pyytänyt Kaakkois-Suomen poliisilta jatkovirka-apua vastaanottokeskuksen alueelle

Tiedote
8.5.2021 21:04
Tähän mennessä 99 asukkaasta 46 asukkaassa on todettu koronavirustartunta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on pyytänyt Kaakkois-Suomen poliisilta jatkovirka-apua karanteeniin ja eristykseen määrättyjen henkilöiden valvomiseksi.

Suomen Punaisen Ristin vastaanottokeskuksessa Imatralla todettiin ensimmäiset koronavirustartunnat 23. huhtikuuta. Tähän mennessä 99 asukkaasta 46 asukkaassa on todettu koronavirustartunta. Suurin osa sairastuneista on jo parantunut ja jatkotartunnat ovat olleet pääosin perheiden sisäisiä. Parhaillaan sairastavat ovat eristyksessä ja sairastumisvaarassa olevat ovat karanteenissa. Eristyksen ja karanteenien valvontaan on pyydetty poliisilta jatkovirka-apua 16.5.2021 asti.

Virka-apupyynnössä Eksote pyytää Kaakkois-Suomen poliisia virka-apupyynnössä esitetyssä kohteessa ja käyttämään tarvittaessa poliisin toimivaltuuksia sellaisten tartuntatautilain mukaisten päätösten toimeenpanossa, joihin terveysviranomaisilla ei ole itsellään mahdollisuuksia.

Kyse on terveysviranomaisten johtamasta toiminnasta, jossa Kaakkois-Suomen poliisilaitos on virka-apua antava viranomainen.

Vastaanottokeskuksen asukkaille on toimitettu tietoa siitä, mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat ja miten koronaan sairastuneen tulee toimia. Karanteeniin ja eristykseen määrätyillä henkilöillä on oikeus kiireellisiin terveydenhuollon palveluihin.

 

Lisätietoja medialle:

 Tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta, p. 040 134 8933