Sapuskajelppi
Sapuskajelppi

Sapuskajelppi-kampanjalle jatkoa

Sapuskajelppi jakaa 50 euron elintarvikelahjakortteja kotitalouksille, joille korona on aiheuttanut taloudellisia vaikeuksia.

Imatralaisten yrittäjien ideoimassa kampanjassa jaettiin viime vuonna päivittäistavaroiden hankintaan 1 800 kappaletta lahjakortteja yli 90 000 euron edestä. Imatran kaupunki tuki kampanjaa 40 000 euron lahjoituksella ja on tänäkin vuonna mukana samanlaisella summalla.
 
– Valitettavasti pandemian aiheuttamat vaikeat ajat ovat jatkuneet pitkään. Taloudellinen niukkuus on totta tällä hetkellä yhä useammassa imatralaisessa kodissa. Viime vuoden Sapuskajelppi oli erittäin onnistunut projekti ja tavoitti hyvin apua tarvitsevat imatralaiset. Kaupunki haluaa olla tänäkin vuonna osaltaan tukemassa imatralaisia yli tämän vaikean ajan, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino.
 
Sapuskajelppiä koordinoivan Imatran Seudun Yrittäjien puheenjohtaja Markus Sainio kertoo, että kampanja on saanut lisärahoitusta myös muilta tahoilta. 

– Lämmittää sydäntä se, että projektimme on koettu tärkeäksi ja sitä halutaan tukea lisää myös kaupungin osalta. Saamamme palautteen mukaan on tullut selväksi, että apu on myös tavoittanut avun tarvitsijat ja se on tullut todella tarpeeseen. Pitkittyneen pandemian johdosta myös avuntarvitsijoiden määrä on lisääntynyt.
 
Sapuskajelppi on viime vuonna alkunsa saanut yrittäjien ideoima kampanja. Kampanja on yksi toimenpiteistä, johon ryhdyttiin, kun pohdittiin kaupungin ja yrittäjien kesken keinoja koronan takia talousvaikeuksiin joutuneiden yrittäjien ja muidenkin imatralaisten tukemiseksi. 

– Yrittäjien näkökulmasta tämä on ihan vain sosiaalinen teko, jolla ei haeta mitään taloudellista hyötyä. Korkeintaan saamme positiivista palautetta. Monilla yrittäjillä on hyvät verkostot, mikä helpottaa avun organisoinnissa, Sainio selvittää.

Sapuskajelpissä tukijat lahjoittavat kampanjaan varoja Imatran Seurakunnalle. Avun tarvitsijat puolestaan ottavat yhteyttä seurakunnan diakoniatyöhön, joka arvioi avun tarvetta ja myöntää 50€ lahjakortteja päivittäistavaroiden ostamiseen.

Lahjakorttien jakaminen päästään aloittamaan touko-kesäkuun aikana.
 
Lisätietoja:

Imatran seudun yrittäjät ry:n puheenjohtaja Markus Sainio, p. 050 532 8142, markus_sainio@hotmail.com
 

Juttua muokattu 30.4.2021 klo 9.40. koskien kaupungin ja yrittäjien viime vuotisia keskusteluja sekä Sainion kommenttia avun organisoinnista.