Imatran kaupunginmuseon näyttelytila
Imatra avaa 3.5. Taidemuseon ja Kaupunginmuseon.

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä: rajoitukset pysyvät ennallaan

Kaikki ottelutoiminta on kiellettyä vielä toukokuun.

Alueellinen epidemiatilanne on kääntynyt parempaan päin, mutta Etelä-Karjalassa ollaan edelleen leviämisvaiheessa. Toukokuussa ei voi vielä järjestää yleisötapahtumia.

AVI:n määräämä yleisötilaisuuksia koskeva kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa ainakin 16.5. saakka, todennäköisesti koko toukokuun.

Junioriurheilulle tilat auki  3.5. 

Toukokuun alusta alkaen kuitenkin kaikki 2001 syntyneet ja nuoremmat lapset ja nuoret saavat harrastaa ohjattua liikuntaa ryhmissä.

─ Imatran kaupungin liikuntatilat avataan laajemmin seurojen junioritoiminnalle 3.5. Tämä koskee uimahalli- ja urheilutaloa, koulujen liikuntatiloja (osittain), Ukonniemi-areenaa ja jäähallia, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala kertoo.

Junioritoiminta on sallittua enintään 10 hengen pienryhmässä sisätiloissa ja ulkotiloissa enintään 20 hengen pienryhmässä. Henkilömääriin sisältyy ryhmän ohjaajat. Sisäharrastuksissa pukuhuoneiden käyttö tulee minimoida ja ulkoharrastuksissa niiden käyttöä ei suositella. Harjoituksissa on noudatettava kahden metrin turvavälejä.

Valtioneuvosto on linjannut, että lasten ja nuorten ottelu- ja pelitoiminta voidaan käynnistää alustavasti vasta kesäkuussa, mikäli alueellinen tautitilanne sallii sen. Etelä-Karjalassa noudatetaan valtakunnallista linjaa. Näin ollen viime viikolla ennakoitu paikallinen ottelutoiminta ei vielä ole mahdollista.

Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei suositella vielä järjestettävän. Imatran uimahalli ja urheilutalo pysyy suljettuina laajemmalle yleisölle 31.5. asti lukuun ottamatta lasten ja nuorten harrastusryhmiä.

Julkiset tilat avautuvat vaiheittain

Museot voidaan avata rajoitetulla asiakasmäärällä 1.5. alkaen. Imatra avaa 3.5. Taidemuseon ja Kaupunginmuseon.

Imatran kirjastot ovat auki toukokuussa, mutta omatoimisuus ei ole vielä käytössä. Digitointipaja ja Nettitori avautuvat 17.5 alkaen rajoitetusti.

Nuorten palveluiden tilat suositellaan pidettävän suljettuina 31.5. saakka. Ulkotiloissa nuorisotoimintaa voi järjestää 20 hengen ryhmissä 1.5.alkaen.

Koronarokotuksiin voivat varata ajan kaikki 55-vuotiaat ja vanhemmat

Eksote on avannut koronarokotusten ajanvarausmahdollisuuden kaikille 55 vuotta täyttäneille ja vanhemmille sekä kaikille yli 16-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Ohjeet ajanvaraukseen löydät Eksoten koronarokotussivuilta: Miten varaan ajan koronarokotukseen? -sivulta (https://www.eksote.fi/Koronavirus/korona).

Ajan koronarokotukseen voi varata Eksoten asiointipalvelun kautta (https://www.hyvis.fi/fi/web/etela-karjala/etusivu)​. Ellei ajanvaraus Eksoten asiointipalvelun kautta ole mahdollista, voi ajan varata puhelimitse.

Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355.

 

Lisätietoja:

Tuula Karhula, tilannekuvaryhmän puheenjohtaja, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja, Eksote, p. 040 194 4936, tuula.karhula@eksote.fi

Kristiina Kapulainen, tilannekuvaryhmän sihteeri, turvallisuus- ja valmiuspäällikkö, Eksote, p. 040 651 1791, kristiina.kapulainen@eksote.fi

Imatra: hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi.

 

Jutua tarkennettu 29.4. klo 12:06: rokotus koskee 55 vuotta täyttäneitä ja vanhempia.

EXIT Imatra - Mikä muuttuu?

  • Yläluokat maaliskuusta alkaen etäopetuksessa, lukio joulukuusta (helmikuussa lyhyt lähiopetusjakso) → Yläluokat ja lukio palasivat lähiopetukseen viikon 15 alussa.
  • Vuosina 2001–2007 syntyneiden kaikki sisätiloissa ja ulkotiloissa tapahtuva ryhmätoiminta oli tähän asti aiempien linjausten mukaisesti kiellettyä.→ Ulkoliikunta sallitaan 2001 ja sitä nuoremmille 20 hengen ryhmissä 19.4. alkaen.
  • Vuosina 2001–2007 syntyneiden kaikki sisätiloissa tapahtuva ryhmätoiminta on tähän asti aiempien linjausten mukaisesti kiellettyä → vuonna 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat seuratoiminnassa mukana olevat lapset ja nuoret saavat harrastaa sisätiloissa  maksimissaan 10 hengen ryhmissä 1.5. alkaen
  • Museo ovat olleet suljettuina → Taidemuseo ja Kaupunginmuseo avataan 3.5. alkaen
  • Nuorisotilat ovat olleet suljettuina → Ulkotiloissa nuorisotoimintaa voidaan järjestää 20 hengen ryhmissä 3.5. alkaen.
  • Kirjastojen kaikki muu kuin lainaustoiminta on tauolla → Digitointipaja ja Nettitori avautuvat 17.5 alkaen rajoitetusti.